Publicitat
Publicitat

Antoni Beltran presenta el llibre 'Ensenya'm la llengua'

El doctor Antoni Beltran ha presentat el seu llibre 'Ensenya'm la llengua' a l'Alfolí de la Sal. El volum recopila el vocabulari popular en l'àmbit de la salut i les malalties, amb la voluntat de recuperar-lo entre les noves generacions.

Els 'tirons' i els 'desgarros' han guanyat presència a les consultes mèdiques en detriment de les estrebades i carns esqueixades, també ho han fet els 'chichons' i els 'sarpullits' que s'han imposat als nyanyos i granissades. És per això, que l'especialista en medicina familiar i comunitària, Antoni Beltran, ha compilat el llenguatge popular del món de la salut i les malalties en el llibre 'Ensenya'm la llengua'. El volum vol esdevenir una eina per recuperar un vocabulari poc emprat, i sense encasellar-se a la categoria de diccionari, l'autor proporciona un bocí del "patrimoni cultural" català.

'Ensenya'm la llengua' s'ha presentat, aquest divendres a la tarda, a l'Alfolí de la Sal de l'Escala. L'acte ha comptat amb un preludi de la directora del centre, Lurdes Boix, i del pescador, Joan Torres, qui ha rememorat les seves vivències a alta mar, a través de paraules i frases fetes que utilitzaven anteriorment els mariners. En el llibre, de fet, el lector no només hi trobarà paraules lligades exclusivament al món de la medicina, sinó que també s'inclouen curiositats de la llengua, dites populars i expressions que defugen de les consultes.

El volum editat pel Grup Gavarres ha assolit la tercera edició, el qual incorpora vocabulari que ha sorgit en els diferents municipis on s'ha presentat el llibre. Màrius Serra signa el pròleg, mentre que les il·lustracions de Josep M. Pous-Culí amenitzen les més de 400 pàgines d''Ensenya'm la llengua'.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar