Publicitat
Publicitat

Com diferenciar l'estrès de l'ansietat i la importància de la respiració

Com gestionar l'ansietat i l'estrès, nova xerrada-taller organitzat des de l'Associació Contra el Càncer l'Escala, amb la doctora Neus Rodríguez. Tot i que les dues emocions poden tenir efectes semblants, és important diferenciar-les per fer front a cadascuna d'elles de manera apropiada. La clau: controlar la respiració.

La Junta local  Contra el Càncer de l'Escala organitzava una nova xerrada, en el marc del dia internacional del càncer de mama. Aquesta vegada es parlava de com gestionar l'ansietat i l'estrès, una vegada més va anar a càrrec de la psicooncòloga Neus Rodríguez. La Sala d'actes de l'ajuntament es va omplir majoritàriament de dones, un col·lectiu que pateix més sovint les dues emocions. L'estrès està més que normalitzat en el nostre estil de vida, fins i tot necessari en certes ocasions. L'estrès és una reacció emocional intensa a una sèrie d'estímuls externs que activen respostes fisiològiques i psicològiques de naturalesa adaptativa. Segons com interpretem una situació d'amenaça, es desencadena una resposta d'estrès o una altra i podem experimentar diferents tipus d'estrès. L'Eustrés es pot anomenar també estrès positiu o temporal.

Molt diferent del distrès, que interfereix negativament a la vida.

En la majoria dels casos, les persones solen experimentar més distrès que eustrés i això es pot veure reflectit en una simple analítica.

El problema el trobem quan aquest nivell d'estrès afecta de manera significativa el dia a dia i es complica amb l'arribada de l'ansietat

Controlar l'estrès i l'ansietat no és fàcil, però la clau per a combatre aquestes emocions és la respiració. 

La xerrada finalitzava amb unes pràctiques de respiració entre tots els assistents i l'encesa de la llum de la façana de l'església, que un any més es tenyia de rosa per commemorar el dia Mundial contra el Càncer de Mama. La conferència íntegra es podrà veure per canal 10 Empordà, el mes de novembre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar