Publicitat
Publicitat

Residència creativa internacional a Empúries

El MAC-Empúries acull aquesta setmana una residència creativa internacional  per crear un projecte que s'estrenarà el mes de novembre vinent al Festival Clàssics a Barcelona. És una iniciativa de la Direcció General de Patrimoni Cultural i l'Institut Ramon Llull.

Avui ha engegat la primera experiència de residència artística al recinte històric d'Empúries. Hi participen la poeta anglesa Alice Oswald, la comissària d'art Alexandra Laudo, la poeta catalana Maria Callís i la cantant Joana Callís. El procés creatiu, vinculat a la cultura clàssica, pren com a referent el poemari "Memorial" d'Alice Oswald, la traducció al català del qual, feta per Jaume Coll, va ser guanyadora del 16è premi Jordi Domènech de traducció de poesia.

Per a la coordinadora del MAC-Empúries, Marta Santos, es tracta d'una experiència apassionant que, de fet, ja va començar amb una visita al jaciment que va apassionar a les artistes.

El poemari "Memorial" és definit per la seva autora, com una autèntica excavació en la Il·líada, recuperant fragments de poemes en què es narra la mort de guerrers d'aquella època.

La poeta Maria Callís, una de les veus més destacades de la poesia catalana contemporània explica com el projecte es basarà en el concepte d'ecol

Per cert, Callís s'ha mostrat impressionada pel fet de poder treballar en el context d'Empúries.

La banda musical del projecte la hi posarà la cantant, compositora i intèrpret mallorquina Joana Gomila, concentrada a l'inici de la residència amb el concepte i els sons de la guerra, molt diferents avui en dia respecte l'antiguitat clàssica.

La quarta peça de la residència és Alexandra Lauro, comissària d'art independent, centrada ara en el procés creatiu.

La creació que sorgeixi de la residència d'aquesta setmana a Empúries s'estrenarà en una doble sessió al Festival Clàssics de Barcelona, promogut per La Casa dels Clàssics, el dissabte 23 de novembre. No hi ha previsió, almenys a dia d'avui, que es pugui veure algun dia a Empúries mateix.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar