Publicitat
Publicitat

L'Escala acull una jornada d'estudi dedicada a la sardina de la costa catalana

La II Jornada de la Sardina a la Costa Catalana es realitzarà aquest divendres al MARAM de l'Escala, per tal d'analitzar  l'estat actual dels caladors de sardina i alhora, reivindicar les propietats d'aquest recurs pesquer. Enguany, el port del municipi podria situar-se capdavanter en el desembarcament de peix blau del litoral gironí, a causa de l'alt volum de captures efectuades a la zona.

L'Escala podria esdevenir aquest any el principal port de desembarcament de peix blau del litoral gironí. Així ho ha expressat el patró major de la Confraria de Pescadors del municipi, Josep Lluís Sureda, després de constatar el volum de captures dels darrers mesos. Si bé és cert que els peixos tenen unes "dimensions més petites", els caladors preserven un bon estat de forma. En són un exemple, les trenta tones d'alatxa, una espècie molt semblant a la sardina, que un total de sis embarcacions van descarregar aquest dilluns a l'Escala.

El motiu de l'increment en el volum de desembarcaments respon a una major presència d'embarcacions, que provenen altres punts del litoral gironí. Enguany, s'ha registrat una gran quantitat d'espècies entre el Cap de Creus i el Cap de Begur i en concret, el port de l'Escala és l'únic habilitat d'aquesta zona per descarregar peix blau.

II JORNADA DE LA SARDINA A LA COSTA CATALANA

Més enllà d'erigir-se en un dels principals punts de desembarcaments de peix blau, l'Escala acollirà aquest divendres la II Jornada de la Sardina a la Costa Catalana. La trobada, que es realitzarà al MARAM i ha organitzat el Grup de Recerca en Biodiversitat i Recursos Marins i el Laboratori d’Ictiologia Genètica de la UdG, compta amb conferències i taules de debat,  a càrrec de professionals del sector pesquer, investigadors de l'àmbit científic i representants de les administracions, tals com el director general de política marítima i pesca sostenible. L'objectiu és avaluar l'estat actual dels caladors de sardina i les seves espècies complementàries, així com reivindicar les propietats d'aquest recurs pesquer.

PRIMERA EDICIÓ D'HIVERN DE LA CUINA DE PESCADORS

A la programació del MARAM d'aquest octubre, també s'ha contemplat la primera edició de tardor-hivern de la 'Cuina de Pescadors'. Després de l'alta participació en la temporada d'estiu, el centre ha programat mensualment noves sessions del taller gastronòmic, per tal de promocionar la cuina tradicional, elaborada amb peixos de proximitat. La primera trobada es realitzarà el 25 d'octubre de set a nou del vespre, a càrrec de Manel i Josep Sureda, que elaboraran sardines al forn i fideuada. Els interessats a participar han de pagar 20 euros, i es poden inscriure a través dels canals de comunicació del MARAM.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar