Publicitat
Publicitat

L'habitatge de protecció oficial centra la primera reunió entre l'Ajuntament i el nou delegat del govern

El nou delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart, s'ha reunit aquest divendres amb representants de l'Ajuntament de l'Escala. La trobada ha esdevingut un primer contacte entre ambdues administracions i dins els temes tractats, han primat els habitatges de protecció oficial projectats a la Closa d'en Llop.

Els habitatges de protecció oficial projectats a la Closa d'en Llop han centrat la primera reunió entre representants de l'Ajuntament de l'Escala i el nou delegat del Govern de la Generalitat a Girona i alhora alcalde de Camprodon, Xavier Guitart. Els terrenys, en concret, són propietat d'Incasòl i actualment, el consistori ha iniciat el tràmit de modificació del planejament, per tal de facilitar l'adjudicació de llicències. 

Si bé és cert que la trobada d'aquest divendres ha esdevingut un primer contacte entre ambdues administracions, el consistori preveu materialitzar el projecte a "curt termini", sobretot, després de l'anunci de Salvador Illa d'impulsar a Catalunya 50.000 habitatges públics de lloguer fins al 2030. Per això, l'ens confia que un cop aprovada la modificació, la iniciativa a la Closa d'en Llop es comenci a desencallar l'any vinent.

FUTURA CONNEXIÓ AMB L'ESTACIÓ DE CAMALLERA

Sobre la taula, també s'han exposat temes en l'àmbit de l'educació o la mobilitat. En aquest sentit, s'ha parlat de la futura línia d'autobús entre l'Escala i l'estació de trens de Camallera. A hores d'ara, a la infraestructura s'estan duent a terme els treballs de reforma, perquè en un futur s'hi puguin parar els trens de mitjana distància i, segons s'ha manifestat durant la trobada, les obres podrien concloure el primer trimestre de 2026.

La reunió a l'Escala s'emmarca en la ronda de contactes, que està realitzant el nou delegat del Govern de la Generalitat a Girona. L'objectiu és conèixer la realitat dels municipis, i instaurar un nexe de comunicació constant. L'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, ha concretat els temes que es van tractar durant la trobada en una entrevista del 'Línia Directa' de Canal 10 Empordà. El programa s'emet aquest dilluns a les nou del vespre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar