Publicitat
Publicitat

Darrers dies per a degustar les creacions anxoveres de la Ruta de la Tapa '24

La Ruta de la Tapa finalitzarà aquest diumenge, després de deu dies amb una vintena d'establiments servint les seves creacions d'anxova. Tot i que en aquesta edició, s'ha produït una davallada de participants dels locals de restauració, la resposta ciutadana es manté respecte als altres anys amb bones xifres de vendes.

L'anxova és el denominador comú en les creacions, que han elaborat 20 establiments de l'Escala, amb motiu de la Ruta de la Tapa. Les propostes es poden degustar fins aquest diumenge, per un preu únic de tres euros. Hi participen locals de restauració, tant del nucli antic, com de la zona de Riells o d'Empúries, i entre les seves elaboracions, per exemple, s'hi pot trobar des d'un homenatge al vermut amb una versió pròpia de la gilda fins a una amanida fresa de proximitat.

La Ruta de la Tapa compta enguany, amb 20 establiments adherits, una participació lleugerament inferior respecte a l'any passat, quan n'hi havia 25. Entre els motius d'aquesta davallada, hi ha la dificultat dels restauradors de compaginar la ruta amb el servei habitual del bar o restaurant, en una època en què es compta amb menys personal. És per això, que alguns locals per tal d'agilitzar les comandes han optat per tenir la tapa prèviament elaborada. Tot i això, segons apunten des del sector, la resposta ciutadana és bona i a hores d'ara, les vendes són millors que l'any anterior.

Els comensals, que participin en la proposta culinària, han de sol·licitar en els establiments que els segellin el tríptic de la ruta. Si es completa l'itinerari del nucli antic es pot optar a guanyar 1 dels 5 vals de 50 euros per a gastar en els comerços de la UBET, mentre que si s'omple el recorregut de Riells i d'Empúries el premi és un tour en avioneta. En canvi, aquells que provin la totalitat de les tapes entraran en un sorteig d'un àpat per a dues persones al Restaurant Celler de Can Roca. Per a participar, només cal dipositar la targeta a qualsevol dels locals adherits o a l'Oficina de Turisme. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar