Publicitat
Publicitat

L'ONG de la FSE executa tres projectes de cooperació al Senegal

Salut Empordà Cooperació, l’ONG a l’empara de la Fundació Salut Empordà, ha fet efectius tres projectes solidaris aquest 2024 a tres ciutats senegaleses. Entre d'altres s'ha donat una ambulància i s'han millorat instal·lacions mèdiques.

L'ONG Salut Empordà Cooperació ha tirat endavant tres iniciatives de suport vinculades amb les ciutats senegaleses de Nguendar i Thiallaga i al districte de Thillé Boubacar.

D'una banda, s'ha fet donació d’una ambulància per als pobles de l’entorn de Nguendar, amb l’objectiu de garantir un transport sanitari adequat en casos d’emergència i evitar els riscos derivats de la falta d’un vehicle adaptat a les necessitats de la zona.

La ONG de la Fundació Salut Empordà  ha contribuït també en les obres de millora de les instal·lacions ja existents del centre de salut de Thiallaga, una actuació que ha consistit principalment en la rehabilitació de la zona de farmàcia i de la zona de residus, i en la creació d’un accés per a pacients amb minusvalidesa, per mitjà de rampes en les diferents instal·lacions. També s'ha renovat la tanca perimetral i una teulada amb la col·laboació del Dipsalut i els ajuntaments de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró.

El tercer projecte que s’ha dut a terme aquest any en el vessant internacional ha consistit en la donació d’un aparell ecogràfic i d’una formació en ecografia per a personal mèdic al centre de salut de Thillé Boubacar. La iniciativa ha estat possible gràcies a una subvenció del Col·legi de Metges de Girona. S'ha comptat amb la col·laboració d’Estefania Montpetit, radiòloga de l’Hospital Josep Trueta de Girona, que s’ocuparà de fer la formació el pròxim mes de desembre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar