Publicitat
Publicitat

L'Adolescència, un repte familiar de convivència

Una dotzena de pares i mares assisteixen a una xerrada convocada, a l'Institut del Pedró de l'Escala, per a millorar la gestió familiar amb els fills adolescents. La cooperativa Ranura ha donat les eines i l'assessorament a les famílies per comprendre i facilitar una etapa de grans canvis emocionals i psíquics dels seus fills. 

Sota el títol de "No Em Ratllis" s'amagava una xerrada i conversa de prop de dues hores entre la terapeuta Clara Ramos, de la cooperativa Ranura i una dotzena de pares i mares amb fills que han començat a cursar l'ESO a l'IES El Pedró de l'Escala

La base d'aquesta convocatòria era la comunicació adolescent i posar sobre la taula, eines i estratègies de millora de la relació entre els adolescents i les famílies. 

Primer de tot, però, la terapeuta feia un exercici als pares on els obligava a  retrocedir a la seva adolescència i recordar com la van viure. Aquest salt enrere va remoure consciències, però és essencial per saber posar-se ara a la pell dels seus fills. També  definia els tres pilars bàsics en tota relació: l'amor, el respecte i la confiança

La cooperativa Ranura fa temps que ofereix aquestes sessions a instituts, un projecte que fins ara ha tingut molt bona acollida. 

Moltes de les famílies assistents tenen els seus fills i filles que just comencen aquesta etapa, precisament per això, és un moment en què creixen els dubtes i les preguntes. Sessions com la d'ahir ajuden a eliminar prejudicis als pares i millorar la comunicació en una època ja prou convulsa. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar