Publicitat
Publicitat

La Festa de l'Anxova arriba aquest cap de setmana

Tot a punt per a la 34a edició de La Festa de l'Anxova de l'Escala. Divendres començarà la Ruta de la Tapa de l'Anxova, dissabte hi haurà un concert de jazz a La Punta i Diumenge serà el dia central, amb el lliurament de l'Anxova d'Or, el pregó i la degustació d'anxoves a La Riba. 

L'Anxova serà el centre de gravetat d'aquest cap de setmana a l'Escala. Tot girarà al voltant d'aquest producte insígnia que marca la pesca i la gastronomia escalenca

Serà la 34a edició d'una festivitat que té reservat el primer cap de setmana d'octubre per a fer un homenatge a l'anxova i reconèixer les personalitats que han ajudat a fer difusió del producte. 

Enguany l'Anxova d'Or recaurà en Judit Mascó, model i presentadora, que rere les càmeres de Televisió Espanyola va visitar l'Escala per a mostrar la pesca i la salaó de l'anxova. 

Això serà en l'acte central del diumenge on el pregó anirà a càrrec de Joan Font, vicepresident de  l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. El mateix diumenge a les 12 h hi haurà la degustació popular d'anxoves a la Riba que anirà acompanyada de la cantada d'havaneres amb el grup escalenc Oreig de Mar.

L'activitat d'aquesta festa començarà divendres amb el tret de sortida de Ruta de la Tapa de l'Anxova, que s'allargarà fins al 13 d'octubre. Hi participen un total de 20 locals, 11 del nucli antic i 9 de fora. Una participació més baixa que en edicions anteriors, entre altres motius per la dificultat dels restauradors en compaginar la ruta amb el servei habitual del bar o restaurant. 

El disseny de les tapes que es presenten a la Ruta és un altre repte per la vintena locals que hi participen.

L'Ajuntament de l'Escala i l'Àrea de Turisme completen aquesta edició de La Festa de l'Anxova amb la programació d'un concert de Jazz, dissabte a les 20 h del vespre a la Punta. Anirà a càrrec de Shushu and Sinhead i és la novetat més destacada d'aquest any per La Festa de l'Anxova



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar