Publicitat
Publicitat

Últim tràmit del Pla de Protecció del Patrimoni

El Ple de dilluns aprova provisionalment el Pla Especial de Protecció del Patrimoni, últim tràmit abans de la definiva que ha de fer la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona. I en el bloc de temes urbanístics, engega tràmits per desbloquejar el polígon dels Masos, adaptant-se al Pla Director de sòls no sostenibles.

El ple d'aquest dilluns ha aprovart dos punts importants en l'àmbit urbanístic. D'una banda, es votava l'aprovació provisional del Pla Especial de Protecció del Patrimoni, PEPCLE. Un tema fonamental per a la protecció i catalogació de tots aquells elements històrics i patrimonials a protegir del municipi de l'Escala. De fet, ja fa quasi un any i mig de la seva aprovació inicial, però no s'ha pogut tirar endavant la provisional perquè s'estava pendent dels informes pertinents de la Direcció General de Costes.

Tots els regidors assistents al  ple van donar el vist-i-plau al tema, intervenint només per expressar l'estranyesa pel retard en la seva tramitació.

En el mateix bloc de temes urbanístics es va passar una aprovació d'un tema del qual tot just en comença la tramitació. Es tracta del polígon Els Masos, a la zona delimitada pel carrer dels Recs -just darrere el camp de futbol- i el carrer del Puig -el que voreja el barri Rosa Lau- i fins la rotonda Mallols. Un Sòl Urbanitzable Programat que ara, la propietat majoritària d'aquell terreny vol activar. De moment el que es va fer dilluns, és simplement el primer tràmit, concretament l'assumpció de l'avançament de la modificació del Pla General per adaptar-se als requeriments del Pla Director de sòls No Sostenibles, que estableix bàsicament un canvi d'usos, inicialment programat per habitatges, a finalment activitats econòmiques.

 La urbanització d'aquest sector possibilitaria la planificació d'una nova ronda entre la baixada del Mas Reding i la rotonda del carrer Mallols que descongestionaria bona part del trànsit del carrer del Puig, una font de maldecaps per als veïns del barri Rosa Lau.

El punt va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern més els d'ERC i EnComú. S'hi van abstenir els dos regidors de Gent de l'Escala i hi votaven en contra les dues d'Alternativa per l'Escala.

El tema tot just és a l'inici de la seva tramitació. Ara l'Ajuntament demanarà els informes sectorials preceptius abans de poder portar la qüestió a l'Aprovació inicial. la documentació haurà de passar uns mesos a exposició pública abans de fer-ne l'aprovació provisional, per tal d'enviar l'expedient a la Comissió territorial d'urbanisme de Girona, que és a qui pertoca de fer-ne l'aprovació definitiva.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar