Publicitat
Publicitat

Aprovat el pla de joventut 2024-2028

El pla local de joventut per al quadrienni 2024-2028 incorpora noves eines per a evaluar-ne correctament l'eficàcia. Va ser aprovat en l'últim ple ordinari, una sessió on també van passar dos convenis, un amb el col·legi notarial per a l'intercanvi d'informació en matèria d'impostos i l'altre per a la instal·lació d'un punt d'actualització de documentació pel DNI electrònic.

L'Ajuntament de l'Escala ha renovat el Pla Local de Joventut amb els vots favorables de l'equip de govern més Gent de l'Escala i En Comú l'Escala. El nou document, com els anteriors, té validesa per a un període de quatre anys, ara del 2024 fins el 2028. Ahir se'n va fer l'aprovació en sessió plenària, on la regidora responsable de l'àrea de joventut en va explicar les novetats que incorpora aquesta pla respecte els anteriors.

Repassem les reaccions de cada grup en aquest punt. 

A ERC, tot i reconèixer les millores incorporades a l'hora de poder analitzar millor la situació, van optar per abstenir-se a la votació i posar l'horitzó 2028 per, si s'ha aconseguit millorar certs problemes, després sí passar-se al vot positiu.

Gent de l'Escala, en canvi, votava a favor, entenent que el govern ha estat receptiu a dos punts de millora que suggerien com eraen que s'articuli algun tipus de preferència per als joves en futures promocions de vivenda de protecció oficial i perquè es crei una APP específica per aquest sector.

L'únic grup que va votar en contra del pla va ser el d'Alternativa per l'Escala, molt crítics amb la línia continuista del pla respecte els anteriors.

Qui sí que hi va votar a favor va ser el regidor d'En Comú, Albert Pons, reivindicant que el seu grup ha estat promotor de les novetats incorporades, després que fa quatre any fos l'única formació política que hi votava en contra i mostrant-se orgullós d'haver pogut participar en la seva elaboració.

El debat el va cloure l'alcalde, replicant especialment la dura intervenció d'Alternativa per l'Escala.

Va ser el tema central i que més debat va generar en el ple d'ahir.

El ple d'ahir va tramitar també l'aprovació de dos convenis. Un, amb el Col·legi Notarial de Catalunya i acord marc amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a l'intercanvi d'informació en matèria d'impostos, bàsicament IBI i plusvàlues. I l'altre, conveni amb la Direcció General de Policia per a la instal·lació d'un PAC (Punt d'Actualització de Documentació) pel DNI electrònic. S'instal·larà a l'entrada de l'Ajuntament i tindrà la funció de poder-hi actualitzar dades del DNI, renovar certificats electrònics o canviar claus d'accés a certificats electrònics. Un i altre van ser aprovats per unanimitat.

Demà completarem la crònica del ple amb els punts d'àmbit urbanístic i el més destacat dels precs i preguntes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar