Publicitat
Publicitat

La ciutadania ja pot demanar cita per rebre la vacuna de la grip i la covid

La campanya de vacunació de la grip i la covid començarà a mitjan octubre per al conjunt de la població. Els ciutadans que vulguin rebre la vacuna ja poden demanar cita a partir d'aquest dimarts.

La primera fase de la campanya de vacunació de la grip i la covid va començar la setmana passada, per als majors de 80 anys, les persones que reben atenció domiciliària i les embarassades. Principalment, la vacuna s'administra a les residències de gent gran, i l'objectiu és reduir la transmissió d'aquestes malalties, abans de la temporada d'hivern, quan augmenta la circulació dels virus.

El conjunt de la ciutadania a partir d'aquest dimarts, en concret, ja pot demanar cita a través dels canals de comunicació de Salut o presencialment, al Centre d'Atenció Primària de referència. Els vaccins, però es començaran a subministrar el 15 d'octubre.

Així doncs, es recomana als cuidadors, fumadors, població amb patologies prèvies, sanitaris i estudiants de medicina que participin en la segona fase de la campanya. En el cas que s'opti per rebre les dues vacunes, s'administra una en cada braç. Des de l'ABS de l'Escala incideixen en la importància de vacunar-se cada any, ja que segons expliquen, els virus pateixen mutacions i això, afecta les immunitzacions. 

Pel que fa als nadons, enguany el Departament de Salut ha optat per tornar a actuar contra el virus respiratori sincicial, encarregat de causar bronquiolitis. La immunització s'adreça als infants que van néixer entre el mes d'abril i l'1 d'octubre, ja que posteriorment la vacuna s'administrarà directament als hospitals. L'any passat la campanya va registrar una cobertura de gairebé el 90% i en conseqüència es van reduir més d'un 70% els ingressos.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar