Publicitat
Publicitat

Es busquen voluntaris per fomentar la lectura entre els alumnes de primària

El Lecxit és un programa que cerca millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària. A l'Escala, les sessions començaran a l'octubre en ambdues escoles del municipi i ara, es busquen voluntaris que acompanyin als infants.

Alumnes de 4t i 5è de primària de l'Escala començaran la penúltima setmana d'octubre amb les trobades del Lecxit. Un programa de la Fundació Bofill, que té per a objectiu millorar la comprensió lectora i fomentar el gust per a la literatura entre els joves. En concret, les sessions són d'una hora a la setmana, i compten amb l'acompanyament d'un voluntari, encarregat d'oferir el suport educatiu.

Ara, els coordinadors del Lecxit a l'Escala busquen persones interessades a participar com a voluntaris. Seran els encarregats de dirigir les lectures amb els alumnes de primària, i en funció de les adhesions, es valorarà quants grups es configuren. A més, s'ha obert la porta a estudiants de 4t d'ESO de l'institut, perquè col·laborin en aquest servei comunitari.

És el quart any que el Lecxit es realitza a l'Escala i en les anteriors edicions, es van reunir fins a 12 voluntaris. Pel que fa als alumnes, són seleccionats per a les escoles del municipi, sigui per millorar la comprensió, adquirir la lectura com un hàbit o reforçar el català. 

Els interessats a participar com a voluntaris a l'Escala poden trucar al telèfon 645 79 00 78. El Lecxit és un programa d'àmbit autonòmic, que està present a 150 municipis i a 300 centres de Catalunya.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar