Publicitat
Publicitat

Les dones s'apoderen de la cartellera

Aquesta setmana s'estrena 'Soy Nevenka', un film d'Icíar Bollaín que aprofundeix en el mediàtic cas d'assetjament sexual. També arriba 'La virgen roja', que ens apropa a la tràgica història de la Hildegart Rodríguez, i Francis Ford Coppola presenta la seva darrera pel·lícula: 'Megalópolis'.

Les sales de cinema s'omplen de novetats aquest divendres, la majoria d'elles amb dones de protagonistes com 'Soy Nevenka', un cas real que ens porta a l'any 2000. Nevenka Fernández, regidora d'Hisenda a l'Ajuntament de Ponferrada, pateix una persecució implacable, sentimental i professional, per part de l'alcalde. La noia decideix denunciar, tot i que sap que pagarà un preu molt alt. El seu entorn no li dona suport, la societat de Ponferrada li gira l'esquena, i els mitjans la sotmeten a un judici públic.

Mireia Oriol és Nevenka Fernández a 'Soy Nevenka'

També inspirada en fets reals s'estrena 'La virgen roja' on s'explica el projecte Hildegart. Una nena concebuda i educada per la seva mare per ser la dona del futur. Així es va convertir en una de les ments més brillants dels anys trenta. Abans dels divuit ja dominava diversos idiomes, tenia la titulació de dret, havia escrit diversos llibres i era un referent europeu sobre sexualitat femenina. Allunyar-se del control matern, enamorar-se i les seves idees polítiques la van fer enfrontar l'estiu del 33 a la seva progenitora, qui va posar fi al Projecte Hildegart.

Najwa Nimri i Alba Planas són Aurora i Hildegart, són mare i filla a la cinta 'La virgen roja'

Noémie Merlant es converteix en 'Emmanuelle' aquesta dona que busca el plaer sexual perdut. Remake de la cinta de culte de l'any 74, que modernitza el film, busca altres punts de vista i gira al voltant del plaer sexual femení. Film inaugural del Festival de Sant Sebastià que no ha recollit molt bones impressions, bàsicament per la combinació de temes aleatoris que toca i segurament perquè s'allunya de la típica pel·lícula sexy com era la seva anterior versió.

Noémie Merlant dona vida a Emmanuelle 2024

I també arriba després del seu pas al Festival de Sant Sebastià, 'Megalópolis' la darrera cinta de Francis Ford Coppola i possiblement l'última del director. Una faula ambientada en una Amèrica imaginada com una antiga Roma, plena d'actors de renom, una obra faraònica amb total llibertat de creació, amb molts alts i baixos durant el rodatge i produïda pel mateix director. L'artista César i l'alcalde Franklyn Cicero són dos homes enfrontats pels seus pensaments. Dos homes dividits també per Julia Cicero, la filla de l'alcalde enamorada de César.

I l'opció més  juvenil i comercial serà la cinta de terror 'El hombre del saco' on el protagonista adult, és un supervivent d'aquest mític monstre que rapta nens petits allunyant-los per sempre dels seus pares. Un jove que ha crescut amb molts traumes, que ara adulta encara no ha pogut superar.

El cinema montgrí de Torroella estrena aquesta cap de setmana la interessant 'El 47' inspiradora història real d'un home, un autobús i el destí d'un barri de Barcelona durant els anys 60 -70. I també amb català si podrà veure la seqüela de 'Bitelchús' ara amb la família protagonista despertant de nou l'entremaliat dimoni.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar