Publicitat
Publicitat

CCOO i UGT convoquen mobilitzacions per exigir la reducció de la jornada laboral

Els sindicats CCOO i UGT han convocat concentracions, aquest dijous davant les seus de les patronals de totes les capitals de província, per exigir la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. L'objectiu de les mobilitzacions és desencallar les negociacions, perquè s'aprovi una mesura que consideren primordial per assolir una major conciliació entre la feina i la vida familiar, i han posat com a exemple, els treballadors del sector de la restauració de l'Escala.

Les negociacions per a la reducció de la jornada laboral continuen sense acord. En la darrera reunió celebrada aquest dimarts a la tarda, les posicions s'han mantingut inamovibles, així doncs, mentre que la patronal CEOE ha reiterat el seu rebuig a la mesura, els sindicats han fet una crida a secundar la jornada de mobilitzacions d'aquest dijous. En concret, CCOO i UGT exigeixen que s'apliqui la proposta i alhora, denuncien el "bloqueig" dels empresaris.

En aquest sentit, els sindicats aposten per a una reducció de jornada que passi de les 40 hores setmanals actuals a les 37,5, sense que el canvi pugui afectar els salaris. Una mesura que, segons apunten des d'UGT, estarien a favor dos de cada tres treballadors.

De fet, l'entrada en vigor a Espanya de la jornada de treball de 40 hores setmanals data del 1983, i des dels sindicats consideren que la societat ha evolucionat, i que la "proposta és de sentit comú". Posen com a exemple, els treballadors del sector de la restauració de l'Escala, que ara, segons expliquen, abans d'acceptar una feina prioritzen la conciliació.

CCOO i UGT també exigeixen als partits polítics, que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez, que es pronunciïn a favor de la mesura. De fet, consideren que la patronal treu profit de la majoria inestable del govern.

La reducció de la jornada laboral s'aplicaria de manera gradual a 38,5 hores setmanals a partir d'aquest any i fins a arribar a les 37,5 al 2025. El ministeri de treball manté a hores d'ara, els terminis que s'han exposat a les negociacions i ja ha anunciat una bonificació a les pimes, que generin llocs de treball indefinits, derivats de la mesura.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar