Publicitat
Publicitat

Nova normativa de pesca recreativa al litoral gironí

El Departament de Política Marítima i Pesca Sostenible ha redactat una nova normativa per a la pesca recreativa en aigües interiors del litoral gironí. La nova legalitat afecta a la pesca costanera i d'embarcació i regula talles mínimes, períodes de veda i captures per persona i dia. 

La Generalitat de Catalunya posa en marxa una nova normativa de pesca recreativa per tal d'adaptar-se a un model de pesca més sostenible i respectuós amb l'entorn. La nova legalitat ha sorgit del treball conjunt dels diferents informes elaborats per l'ICATMAR, les col·laboracions amb l'Associació Catalana per una Pesca Responsable i la Taula de cogestió de la Pesca Recreativa.

La normativa, que ja ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, afecta a aigües interiors de la costa de Girona, entre Blanes i Portbou. Es vigent pels pescadors de costa i d'embarcació i proposa novetats significatives en quant a talles mínimes, nous períodes de veda i  noves quotes per pescador i dia. 

Una de les restriccions més importants serà la de pescar amb esquer viu, bé siguin peixos o cefalòpodes, una pràctica molt estesa en pesca des d'embarcació per a grans depredadors com déntols i sèrvies. També es prohibeix la pesca dirigida o tinença a bord de taurons i rajades. 

L'augment de les talles mínimes també era quelcom que es sol·licitava fa temps, així com els nous períodes de veda com és el cas del pop roquer, que anirà del 1 de juliol al 31 d'agost. Seguint el model que ja s'havia aplicat al Parc Natural de Cap de Creus. El llobarro, el mero, el pagre, el corball o la càntera, són altres espècies que tindran nous períodes de veda coincidint amb els períodes reproductius.

Des de les associacions al voltant de la pesca recreativa, també es demana que la normativa arribi també al sector de la pesca professional.

L'Associació Catalana per una Pesca Responsable posa de manifest que el procés de la nova normativa s'ha fet massa ràpid i amb poca informació vers el pescador. 

La pesca recreativa a Catalunya, compta amb més de 50.000 llicències vigents i s'estima que al llarg d'un any es captura prop d'una tona de peix. La Generalitat té previst ampliar aquesta normativa, en els propers mesos i anys al Maresme sud i Terres de l'Ebre. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar