Publicitat
Publicitat

El País Hunza porta la sal, la música i les danses del Pakistan a La Festa de la Sal

El País Hunza, del nord del Pakistan, ha estat la cultura convidada a La Festa de la Sal. Tres músics reconeguts, l'ambaixador del Pakistan a Espanya i el president del conjunt patrimonial de Ganish, han estat els representants d'una cultura única forjada entre muntanyes. 

La música i cultura del País Hunza han estat les protagonistes d'aquesta 27a edició de La Festa de la Sal. Des d'una vall del nord del Pakistan, envoltada de muntanyes de 8.000m, fins a l'Escala . Un recorregut de més de 7.000km que ha portat als tres músics d'aquesta regió a descobrir l'Escala per primera vegada. 

Ho han fet en una festa tan rellevant com La Festa de la Sal, i amb dos denominadors comuns entre cultures, la sal i la música. Hi han estat presents els músics Niaz Hunzai i Humaira Javed, però també l'ambaixador del Pakistan a Espanya, Zahoor Ahmed i Mumtaz Hussain, president del conjunt patrimonial de Ganish. 

Tant per els músics com per l'ambaixador, la presència a La Festa de la Sal, és una experiència única. 

L'Alfolí de la Sal ha estat la seu dels actes més institucionals. Dissabte amb la presentació del País Hunza com a convidat, les signatures al llibre d'honor de l'Ajuntament de l'Escala i Diumenge al matí amb el concert de música sufí a càrrec dels músics convidats. A l'acte de dissabte hi va haver la presentació del llibre El País Hunza, Pakistan i també la projecció del vídeo dedicat a la cultura convidada. El llibre forma part de la vessant més solidària de la Festa de la Sal.

Hunza té una llengua pròpia i cultura única, en una regió aïllada prop de muntanyes de 8.000m d'alçada al Himalaia. Malgrat la distància, la sal és un element comú entre cultures i amb una significació molt important

L'altre tret propi és la música, un repertori de música tradicional d'arrel sufí, inspirada en la tradició islàmica. Nizai Hunzai és el màxim representant d'aquestes arrels musicals, un músic virtuós que ha arribat a tocar més de 25 instruments. 

El concert que van oferir diumenge a l'Alfoli, fou una vertadera demostració de la riquesa i la qualitat musical de la Vall d'Hunza. Una músics que també van quedar encisats per les músiques de La Festa de la Sal.   



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar