Publicitat
Publicitat

ERC de L'Escala denuncia la presència de paneroles a carrers i habitatges

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Escala ha denunciat la presència reiterada des de fa més de tres anys de paneroles a la zona de l'Ave Maria i Carrers Germans Masferrer. L'Ajuntament al·lega que s'hi ha actuat aquesta mateixa setmana i que es porta un control eficient de plagues al municipi. 

Després de les pluges del cap de setmana passat, les paneroles van tornar a fer acte de presència a la zona dels carrers Ave Maria i Germans Masferrer. Segons denuncia el grup municipal d'Esquerra Republicana, és un tema que de ve de lluny, ja que els veïns d'aquests carrers i els propietaris dels locals es venen queixant des de fa més de tres anys. 

l'Any 2020 hi va haver una primera reclamació, i el passat 2023 veïns de la zona van entrar una instància conjunta a l'Ajuntament. El grup municipal d'ERC ja ha exposat diverses vegades aquest problema en els plens municipals. Segons s'ha pogut saber el focus d'aquests insectes ve a partir d'unes instal·lacions del gas, per tant d'origen privat. 

L'Ajuntament argumenta que la reaparició de les paneroles ha estat causada per les condicions favorables d'humitat i temperatura després de l'episodi de pluges de dissabte passat. Al mateix temps afirmen que ja s'hi ha actuat. 

Des de la regidoria lamenten que se'n fa un gra massa d'aquests casos puntuals i que la gestió de plagues per part del consistori és eficient.

Els serveis de salut municipal apliquen controls rodenticides i insecticides periòdicament a la via pública, per tal de tenir un control eficient de les diferents plagues que puguin aparèixer.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar