Publicitat
Publicitat

Oriol Junqueras visita l'Escala, en plena divisió d'ERC

L'expresident nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha visitat aquest dimarts l'Escala, per conèixer de primera mà les casuístiques i problemàtiques de la comarca. La trobada, que ha reunit a la militància del partit a l'Alt Empordà, s'emmarca en la campanya per tornar a liderar la formació. 

El Congrés Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, que cerca fixar una nova estratègia del partit i nomenar els seus dirigents, se celebrarà el 30 de novembre. Hi concorren quatre candidatures, d'entre les quals 'Militància Decidim' que lidera l'expresident de la formació, Oriol Junqueras. El republicà està capitanejant una campanya arreu del territori, per conèixer de primera mà les problemàtiques de cada zona, i en definitiva, per tornar a encapçalar la formació. Aquest dimarts, en concret, Junqueras ha fet parada a l'Escala i ha pogut conversar amb la militància de l'Alt Empordà.

La visita s'ha efectuat l'endemà, que Marta Rovira apuntés al sector junquerista de filtrar uns missatges, que la relacionen amb l'estructura B del partit, una fracció de la formació que organitzava accions paral·leles a les campanyes oficials. En concret, els whatsapps, que va tenir accés Catalunya Ràdio, desvelen com Rovira va demanar activar aquesta estructura, un cop ja es coneixia que era responsable dels cartells que escarnien l'Alzheimer de Pascual Maragall.

La situació ha desembocat en un "foc creuat" de retrets entre alguns militants, i per això, des de la secció local de l'Escala s'ha fet una crida a "rebaixar la tensió" i situen el Congrés Nacional com una "oportunitat per tornar a reconnectar amb la societat". Si bé és cert que Oriol Junqueras no ha volgut fer declaracions sobre els missatges filtrats de Marta Rovira, el republicà ha argumentat "que la premsa fa la seva feina el millor possible" i alhora, considera "que Catalunya necessita la màxima unitat".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar