Publicitat
Publicitat

Una Diada amb dos actes simultanis

La divisió de parers marcarà la Diada d'enguany a l'Escala. Acte institucional a la plaça de l'Ajuntament i acte dels col·lectius independentistes a la plaça de les escoles, ambdós programats a la mateixa hora, dos quarts de dotze.

La Diada Nacional de Catalunya comptarà enguany amb dos actes a l'Escala. D'una banda, l'acte institucional que organitza l'Ajuntament i de l'altra, l'acte que han organitzat l'ANC i els consells locals de l'Escala i del Ter-Empordanet del Consell de la República. Tots dos, programats a la mateixa hora, dos quarts de dotze. L'institucional a la plaça de l'Ajuntament i el dels col·lectius independentistes a la plaça de les escoles.

L'acte institucional, segueix el patró dels últims anys, constarà d'una lectura de manifest, adaptat del que proposen les entitats municipalistes com ACM o FMC amb motiu de la Diada. Per completar-ho, el cor Indika farà una actuació amb un clar to patriòtic començant amb El Cant de la Senyera, seguint després amb La Balanguera, el Bolero d'Alcúdia (en record del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, del qual enguany es compleix el centenari del seu naixement), el Cant del Poble, l'Exiliat i acabant amb l'Estaca i l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors. Una picada d'ullet evident a la una figura política mai reconeguda com els Països Catalans.

Però serà un acte que enguany compta amb més massa crítica que cap any anterior. En primer lloc perquè entitats sobiranistes com ANC i Consell per la República han convocat un acte amb el lema "Tornem als carrers. Independència", a la mateixa hora que l'institucional, a la plaça de les escoles. Grups municipals com Gent de l'Escala i Junts han apuntat que aniran a aquest acte. ERC ha anunciat que els seus regidors assistiran als dos actes. I per si no n'hi hagués poc, Alternativa per l'Escala ha anunciat que no assistirà a l'institucional perquè troba que no és un acte per a tots els escalencs, entenent que és massa sobiranista.

L'acte de l'ANC i Consell de la República comptarà amb presentació de l'actor Oriol Serra i amb lectura del manifest "Reactivem-nos" per part de Joan Hostench i Maria Solés, del consell local Ter-Empordanet; de Max Bogerd, veí de l'Escala; Vero Martí, del consell local de l'Escala i Montserrat Corrons, consellera de Consells Locals del Consell de la República. S'acabarà amb el cant dels Segadors, a càrrec del cantautor Josep Tero, membre també de l'ANC.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar