Publicitat
Publicitat

El mal temps no espanta la Sardinada Popular

La pluja obliga a reformular la Sardina Popular on es fa valdre el peix blau de proximitat. Amb la pausa del mal temps el públic va respondre omplint la Riba i repartint més de 100 kg de sardines.

La pluja no va espantar els organitzadors de la Sardinada Popular de l'Escala, una activitat festiva que finalment es va poder celebrar amb normalitat tot i suspendre la subhasta del peix.

Una tercera edició que va omplir la Riba i va repartir uns 100 kg de sardines, aconseguint una vegada més el seu objectiu principal, promocionar el peix blau i donar a conèixer la feina dels pescadors. Tot emmarcat dins el projecte Viu en Blau, que amb la sardinada tanca els actes programats de l'edició 2024.

El projecte 'Viu en Blau' ha vingut per quedar-se a l'Escala, les propostes per apropar el peix a la població funcionen, per això ja s'està treballant amb l'edició 2025. 

La Sardinada Popular és la gran festa dels pescadors, ells són els encarregats de coure el peix i servir-lo als visitants. Des de la confraria s'explicava la davallada de captures de sardines aquest estiu, els pescadors denuncien que les tonyines vermelles s'estan convertint en un problema greu i admeten que està molt preocupat per la gran quantitat de tonyines que hi ha les aigües del mar d'Empúries.

La festa de la Sardinada Popular es completava amb el concert d'havaneres i música catalana a càrrec del grup 'Retorn'. Grup havaneres 'Retorn', ambient amb temes clàssics catalans i havaneres de sempre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar