Publicitat
Publicitat

Beneficis del mar per a la salut

Professionals sanitaris de l'Alt Empordà investiguen els beneficis del mar per a la salut i el benestar emocional. Fins a finals de mes es pot respondre un qüestionari que es troba als Centres d'Atenció Primària.

Un grup de professionals sanitaris de l'Alt Empordà ha iniciat una investigació per determinar quins són els beneficis del mar per a la salut i el benestar emocional dels pacients de la zona. El projecte el desenvolupen conjuntament les ABS de l'Escala, Llançà i Roses i l'Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà. Aquest estudi té el propòsit d'avaluar l'impacte positiu en la salut de les persones que es banyen de manera regular al mar.

La primera fase de l'estudi és recollir informació, per això s'ha preparat un qüestionari disponible a l'ABS de l'Escala  i els altres centres participants. El qüestionari estarà disponible fins al 30 de setembre, és obert a tothom, però especialment a persones de més de cinquanta anys.

L'ABS de l'Escala espera que el projecte posi en relleu la coneguda recepta blava, com una eina clau per millorar la salut integral a través del contacte amb el mar i els seus beneficis. Una mica com les més que conegudes receptes verdes i la seva connexió amb la natura i els entorns més rurals.  

Aquesta acció s'emmarca en el Programa de Prescripció Social i Salut del Departament de Salut de la Generalitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar