Publicitat
Publicitat

L'Escala viu un estiu de rècords

L'Escala viu un nou estiu marcat per la calor, la manca de pluja i una tramuntana que segueix sense bufar. La temperatura de l'aigua de mar ha marcat un nou rècord històric amb prop de 28ºC a l'Estartit. 

La dinàmica dels darrers estius s'ha repetit i malgrat que la calor s'ha fet esperar fins a la segona quinzena de juliol, el balanç dels tres mesos ha estat molt per sobre la mitjana, tant en superfície com a mar.

El període més càlid s'ha situat entre el 15 de juliol i 15 d'agost, un clàssic canicular. Un mes seguit de màximes per sobre de 30 °C i mínimes tropicals, que amaga un rècord absolut de temperatura, amb la campanada dels 41,3 °C del 30 de juliol.

L'estiu ja és un període sec per tradició climàtica, però enguany encara ha plogut molt menys del normal, poc per sobre dels 50l/m2 en tres mesos. 

El segon rècord que hem batut està relacionat amb la tramuntana. Entre juny i agost només ha bufat 5 dies, el registre més baix observat fins al moment. 

I el tercer registre històric d'aquest estiu ha vingut de la mà de la temperatura de l'aigua del mar. A l'Estartit es van mesurar 27,7ºC de temperatura, un registre insòlit en una sèrie de dades de més de 50 anys. 

La temperatura de l'aigua de mar es confirma com un dels indicadors climàtics més clars de les darreres dècades. 

La tardor meteorològica ha començat un xic més revoltada, amb un canvi de temps que ens ha portat poca pluja, però una refrescada notable. Les pròximes setmanes sembla que es vol mantenir aquest temps insegur.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar