Publicitat
Publicitat

Juli Cèsar, August i Domènech Gamito figures principals del Pèplum 2024

El Festival de Cinema Pèplum, tanca la seva quarta edició dedicada al món de la política a l'antiguitat. De cara a la pròxima edició s'esperen canvis importants i de moment hi ha tres temes principals damunt la taula: Els Ludus, la religió o grans personatges.

El quart Festival de Cinema Pèplum - Grecs i Romans a Empúries abaixa el teló després de tres dies d'activitats. Conferències, homenatges i projeccions han confeccionat un festival ben rebut pel públic, però amb marge de millora.

Totes les activitats proposades han comptat amb un nombre fidel de públic.

Les activitats començaven dijous amb la visita guiada i la conferència 'Poder, política i religió a l'antiguitat clàssica' a càrrec de Marc Lamuà. El divendres a l'Àgora d'Empúries se celebrava la conferència homenatge a Domènech Gamito, on el catedràtic en història,  Josep Maria Nolla realçava la figura de Gamito i la seva aportació al món de l'arqueologia emporitana. 

Nolla aprofitava l'acte per demanar a l'Ajuntament la compra de Santa Margarida. 

La nit de dijous es tancava amb la projecció del film 'Juli Cèsar' de Mankiewicz, una producció del 1953 que va comptar amb els comentaris previs de llicenciat en Història, Josep Maria Guinart i el comunicador de cinema, Jordi Horno. El dissabte clausurava el Festival la projecció de la pel·lícula 'Augustus', una producció televisiva de l'any 2003 amb l'actor Peter O'Toole. Quim Tremoleda, arqueòleg del MAC Empúries i la directora d'art i premí Gaudí Rosa Ros van ser els encarregats de comentar el film. El Pèplum celebrarà l'any vinent la seva cinquena edició i sobre la taula ja hi ha diferents temes.

Des de l'Associació cultural Untikesken Amics d'Empúries, s'han mostrat satisfets amb el suport del MAC Empúries i l'Ajuntament, però obren les portes a més col·laboradors i voluntaris per millorar la logística de l'activitat de cara a futures edicions. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar