Publicitat
Publicitat

La urbanització del sector dels Emperadors, últims tràmits

L'Ajuntament encara la recta final per fer realitat la urbanització del sector dels Emperadors, a tocar d'Empúries. La tramitació del projecte es va aturar el 2020 per la pandèmia i no s'ha reprès fins aquest any. La despesa puja a 3,8 milions d'euros.

El dels Emperadors és un dels sectors més grans de la trama urbana de l'Escala pendent d'urbanitzar. De fet, ja fa tretze anys que es va iniciar el procés de redacció del projecte. I el fet que el cost de l'obra l'hagin d'assumir al 100% els propietaris d'aquest sector ha estat un dels motius que la tramitació s'allargués tants anys. El 2011 s'aprovava el primer projecte i des d'aleshores s'han succeït diferents etapes de negociació amb els veïns, amb estira i arronses diversos. Quan el 2020 semblava que el projecte comptava amb consens de totes les parts, la incertesa generada amb l'esclat de la pandèmia de Covid va fer que s'aturés la tramitació. I no ha estat fins aquest 2024 que s'ha tornat a posar en marxa. El mes d'abril passat s'aprovava el projecte, incorporant diverses millores. Amb el pas del temps, però, també s'ha incrementat el cost total del projecte, fins els tres milions 861 mil euros.

En la sessió extraordinària del ple d'aquesta setmana s'ha passat un nou tràmit, penúltim abans no puguin començar les obres: l'aprovació del plec de clàusules per a la contractació obres del Projecte UA 106 “Els Emperadors”. Es va aprovar amb els vots favorables de Candidatura de Progrés, al govern municipal més els 2 de Gent de l'Escala, els 2 d'Alternativa per l'Escala i el del regidor d'En Comú l'Escala. Només 2 vots discrepants, els d'ERC, que es van abstenir. Els arguments eren els següents:

Just abans de la votació, l'alcalde, Josep Bofill va argumentar el perquè s'ha trigat tants anys a posar en marxa aquest projecte.

La urbanització del sector dels Emperadors serà la inversió més important que s'engegui aquest any, trepitjant també en el vinent, ja que es preveu un termini d'execució de 12 mesos.

A la mateixa sessió de dimecres, es va aprovar la Imposició i ordenament de contribucions especials per al projecte d’enllumenat públic a la zona dels carrers Manol i Puig Sec. L'obra està pressupostada en 257 mil euros, dels quals els veïns, via aquestes contribucions especials n'assumiran el 90%. La resta la hi aportarà l'Ajuntament.

I en la mateixa sessió, s'aprovaven dues modificacions de crèdit al pressupost. La més important, per valor de 15.350€, correspon a l'increment de cost de l'obra de substitució de la tela asfàltica del pavelló municipal de l'esport. Aquests recursos es treuen de la partida d'inversions en via pública. L'increment ha estat provocat per la necessària substitució d'un tram de tela asfàltica, després d'haver comprovat, un cop es va aixecar el parquet vell, el mal estat en què es trobava la tela vella. Els treballs estan pràcticament enllestits i el nou parquet es podrà estrenar amb l'inici de la temporada esportiva.

L'altra modificació, de 14.860 euros, correspon al pagament del personal que reforça l'àrea de subvencions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar