Publicitat
Publicitat

"Consciència o col·lapse", de Jordi Pigem, a la Biblioteca

Interessant i intens debat el que es va produir ahir a la biblioteca Víctor Català, en la presentació de l'últim llibre de Jordi Pigem, "consciència o col·lapse", on es planteja la dicotomia entre ment algorítmica i ment holística. L'acte va ser seguit per un nombrós públic que va ser molt participatiu en el debat sorgit de la presentació.

L'assaig "Consciència o col·lapse" ha estat pulbicat a Fragmenta Edicions. Amb aquest, el filòsof Jordi Pigem completa la trilogia que engegava el 2021, amb "Pandèmia i postveritat" i continuava una ny després amb "Tècnica i totalitarisme". Amb un estil planer i directe, amb abundants cites que reforcen la seva tesi, Pigem dibuixa els dos  estils de coneixement bàsic que té la ment humana. D'una banda, la ment algorítmica que ens mena a un món de control, deshumanització i manca de sentit. I de l'altra, la ment holística, que ens obre a un món més ple d'humanitat, de vida i d'encís.

Pigem llança un crit d'alerta envers un món tendent cada cop més procliu als processos mecanitzats que ens està fent arraconar allò més humà, viu i espontani de l'ésser humà.

L'equilibri entre una ment i altra no és fàcil perquè -alerta- el món digital i les seves aplicacions estan dissenyats perquè siguin addictius.

I, amb tot plegat, si perdem la capacitat de pensar, perdrem la nostra humanitat.

Després de la presentació del llibre, Pigem va obrir torn de paraula al públic. Un públic nombrós que omplia la sala d'actes de la Biblioteca i que es va mostrar molt receptiu a les tesis del filòsof i que va participar activament d'un ric debat en el qual es van exposar dubtes, angoixes i reserves entorn el debat proposat per aquest "Consciència i col·lapse".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar