Publicitat
Publicitat

Demà comença la quarta edició del Pèplum

El recinte arqueològic d'Empúries, serà a partir de demà dijous la seu de la quarta edició del Festival Pèplum. El programa d'actes, que s'allargarà fins dissabte, inclou xerrades, projeccions de cinema i un homenatge a Domingo Gamito. 

El cinema és l'eix principal d'un festival que enguany arriba a la quarta edició, i que té la cultura Grega i Romana d'Empúries com a base d'operacions. L' Associació  Cultural Untikesken, Amics d'Empúries i l'Ajuntament de l'Escala han configurat un programa d'actes que donarà el tret de sortida demà dijous a les 18h, amb una visita guiada pel Jaciment Arqueològic d'Empúries.

El poder, la política i la religió seran el centre de debat a la xerrada que anirà a càrrec del Doctor en Història,  Marc Lemuà. Aquests mateixos temes es traslladaran a la gran pantalla, amb les projeccions de les pel·lícules Juli Cèsar, el divendres a les 20:30h i Augustus, que es podrà veure dissabte a la mateixa hora. Les dues projeccions aniran acompanyades d'una presentació del context històric i cinematogràfic dels films. Josep Maria Guinart i  Jordi Horno ens ambientaran Juli Cèsar i Quim Tremoleda i Rosa Ros presentaran Augustus.

L'edició d'enguany del Pèplum tindrà un reconeixement molt especial per a la figura de Domingo Gamito, recentment traspassat. Divendres a dos quarts de set de la tarda, Rafel Bruguera i Josep Maria Nolla en conduirian un merescut reconeixement.

Les projeccions es duran a terme a l'àgora d'Empúries, si les condicions meteorològiques ho permeten. Un marc incomparable per endinsar-nos en el cinema més clàssic. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar