Publicitat
Publicitat

Quatre dies de Festa Major a l'Escala amb una cinquantena d'activitats

La Festa Major de l'Escala se celebrarà del 30 d'agost al 2 de setembre, a través d'una programació que compta amb més d'una cinquantena d'activitats. L'enlairament d'un globus aerostàtic, la recuperació del tobogan aquàtic o un concert multitudinari de gòspel a la Punta són les principals novetats. 

Del 30 d'agost al 2 de setembre més d'una cinquantena d'activitats es realitzaran a l'Escala amb motiu de la seva Festa Major. La programació, que s'ha presentat aquest dimecres, compta amb animacions infantils, cercaviles, concerts, espectacles de màgia, ballades de sardanes, trobades esportives o visites patrimonials.

Els concerts de barraques tindran com a caps de cartell Roba Estesa (dissabte, 31 d'agost) i el grup de versions Pelukass (diumenge, 1 de setembre), i només s'efectuarà un únic ball de tarda, a càrrec de l'Orquestra La Selvatana (dilluns, 2 de setembre). Les principals novetats de la Festa Major són la possibilitat d'enlairar-se amb un globus aerostàtic des de la Platja (divendres, 30 d'agost), un concert de gòspel amb una setantena de cantaires a la Punta (dissabte, 31 d'agost) o la recuperació del tobogan aquàtic de 100 metres.

En concret, els actes institucionals s'emprendran el divendres 30 d'agost amb la lectura del pregó, que formalitzarà la coordinadora del MAC - Empúries, Marta Santos. Tot seguit, es realitzarà un homenatge al venedor de cocos a les platges del municipi, Pedro Martos, popularment conegut com a "coquini riquini".

L'exposició d'aquest any estarà dedicada a Antoni Tàpies, amb motiu del centenari del seu naixement. Una mostra que s'instal·larà a l'Alfolí de la Sal, i que recopila una selecció de gravats que l'artista va produir entre el 1989 i 1993, i ara, pertanyen a la col·lecció de la Fundació Vila Casas. 

La puntada final a la programació l'emetran els focs d'artifici i el tradicional concert de Banda Neon i Dj Calvins. Si bé és cert que la trobada s'ubicarà a la plaça de l'Univers, amb l'objectiu de millorar l'acústica i ampliar la capacitat, enguany, es redistribuirà l'escenari.

La Festa Major comptarà amb actes previs, tals com la Marxa Nocturna de l'Anxova (24 d'agost), la 34a trobada gegantera (25 d'agost) o l'Obert de Tennis i Pàdel (fins al 30 d'agost). Gairebé tota la programació de la festivitat és gratuïta, però hi ha activitats que requereixen reservar plaça a través de la web de l'Ajuntament de l'Escala. Els interessats ho poden fer a partir de les vuit del matí del 19 de setembre. En aquest sentit, el consistori ha fet una crida a la població, apel·lant a la responsabilitat, ja que l'any passat un 20% de les persones apuntades no es van presentar a les sessions. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar