Grup Boira, Barcarola i l'Arjau protagonitzaran demà la 48a Cantada d'Havaneres de l'Escala. Una edició presentada per l'actriu Cristina Brondó que tornarà a omplir cada racó del centre neuràlgic de l'Escala, com cada primer dijous d'agost.
La Cantada de l'Escala s'ha convertit, al llarg del temps en una de les més multitudinàries que es celebren arreu i per on hi han passat els grups més reputats de cada moment. Organitzada per la Penya Blaugrana de l'Escala, s'inicia a les deu de la nit del primer dijous d'agost, en aquest cas, demà dia 1. Com a nota destacada, enguany serà presentada per l'actriu Cristina Brondó, formada a l'escola d'actors Nancy Tuñón, i coneguda sobretot per la seva intervenció en nombrosos serials televisius, el primer dels quals i que la va fer molt popular, la Clàudia de Poblenou; després ha participat també a la sèrie "16 dobles".
Enguany amb tres grups convidats: el grup Boira, de Lleida; el Barcarola, de Vilassar de Mar i l'Arjau, de Palafrugell.
El grup Boira, provinent de Lleida, debutarà a l'Escala. És una formació que ha evolucionat un estil molt empordanès de cantar havaneres, un fet que l'ha fet habitual en molts escenaris de litoral, tot i la distància que els separa de casa seva. Abans que el Boira, només un grup lleidatà havia actuat a la cantada d'havaneres, l'Arrels de Terra Ferma, el 2007, l'última cantada feta des de la barca.
Per ordre d'intervenció, els segons a pujar a l'escenari seran els Barcarola, tot un clàssic de l'estil Maresme, provinents de Vilassar de Mar. El grup va ser fundat l'any 1993 i només ha actuat un cop a la cantada gran de l'Escala, l'any 1995. L'any passat van tornar per participar a La Cantadeta, al Port d'en Perris, on van causar molt bona impressió. Tanta com per guanyar-se el dret de tornar enguany. Barcarola el formen Àngels Roca, Jordi Plans, Alejandro Chelet i Jaume Fonollà.
I els tercers a intervenir seran els palafrugellencs de l'Arjau, tot un clàssic de l'estil d'havaneres de Calella de Palafrugell. El grup va ser fundat per Jordi Grau i Jordi Rubau, sortits dels Cremats, formació molt trencadora, per tornar a l'ortodòxia del grup clàssic de tres veus i una guitarra. La tercera veu del grup és, des del 2017, Josep Maria Batlle.
La cantada constarà de dues parts en cadascuna de les quals cada grup cantarà quatre peces. Com a cirereta final, de forma conjunta, es cantarà La Bella Lola, El Meu Avi i els Segadors.
La previsió meteorològica és ben favorable per a viure una fantàstica nit d'estiu amb havaneres arran de mar. Passat el pic de l'onada de calor d'avui, demà sembla que la intensitat de la calor haurà afluixat una mica. Com cada any, l'acte es pot seguir en directe des de La Platja, gratuïtament; o des de La Riba, al preu de 5€. Es pot adquirir l'entrada de forma anticipada a través de l'enllaç que trobareu a les xarxes socials o web de la Penya Blaugrana, l'entrada dóna dret a cadira i cremat. Com cada any, també es pot seguir a través de Canal 10 Empordà i Ràdio l'Escala. La retransmissió de la ràdio comptarà amb narració de Joan Brugués, conductor del programa "Sons a cau d'orella", acompanyat de Nuri Català, col·laboradora habitual de la ràdio i filla de Ferran Català, fundador dels històrics Oreig de Mar i Pescadors de l'Escala.