Publicitat
Publicitat

Etna Estrems es desmarca de la direcció d'ERC

La portaveu d'ERC a l'Escala es desmarca de l'acord de les direccions d'ERC i PSC per a la investidura d'Illa. Anuncia que votarà no a la consulta de divendres perquè no hi veu cap avantatge en "regalar" la presidència de la Generalitat a Salvador Ïlla.

Concert econòmic solidari, per l'estil del que regeix al País Basc i Navarra, i aposta per la llengua catalana amb creació d'un nou departament de política lingüística son els eixos centrals del preacord assolit entre les direccions executives d'ERC i PSC anunciat ahir al vespre. Preacord, amb aquest terme, en la mesura que està pendent encara de ser validat per la militància, en una votació anunciada per divendres vinent.

Llegit des de l'Escala, aquest document no comptarà amb l'avald e la militància. Ja ahir mateix al vespre van aflorar diferents veus de militants republicans en contra de l'acord. Entre elles, la portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Etna Estrems, que aquest matí, davant els micròfons de Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà, ha reiterat que no veu cap aventatge en fer president Salvador Ïlla.

Etna Estrems no creu que els punts pactats en el preacord puguin complir-se.

Per a Etna Estrems, aquest acord no aconseguirà més que desmobilitzar encara més la militància i la massa de votants d'ERC de cara a unes futures eleccions.

Son uns posicionaments que Etna Estrems ha expressat a títol personal. I és que, tot i haver-ne parlat amb part de la militància local, no s'ha fet cap reunió formal per acostar posicions. No serà fins divendres, en tot cas, que en podrem treure l'entrellat, un cop la militància hagi parlat a través de les urnes.

Des de l'altra banda de l'acord, el PSC respecta un silenci sepulcral entorn aquest acord. Ni a nivell nacional ni a nivell local, les fonts consultades per aquest informatiu han refusat fer cap valoració fins que l'executiva del partit n'hagi parlat.

D'altra banda, el preacord ha generat manifestacions de rebuig en altres formacions alienes al document. És, per exemple, el cas de Junts, la delegació escalenca del qual ha emès aquest matí una nota de premsa en què es mostren sorpresos pel contingut del preacord, entenent que ERC es contradiu amb tot el que havia defensat durant la campanya. Es mostren confiats que la militància republicana no avalarà el document. I acaben mostrant la desconfiança envers el PSC, partit que etiqueten com "els masovers del PSOE".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar