Publicitat
Publicitat

Es posa la primera pedra de la nova ETAP de l'Escala

Es posa la primera pedra de la potabilitzadora de l’Escala, que garantirà l’abastament i la qualitat de l’aigua al municipi L’equipament, ubicat en una parcel·la de sis mil  m2 dels terrenys de Mas Martí, estarà construït l’estiu del 2025 i tindrà una capacitat de 14.000 m3/dia

El president de la Diputació de Girona i del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, Miquel Noguer, l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, i la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Anna Torrentà, han posat aquest dimarts al migdia la primera pedra de la futura estació de tractament d’aigua potable de l’Escala, coneguda com ETAP.

Les tres parts han signat el document que recull la posada de la primera pedra i a l'interior s'hi ha col·locat un tub amb dos diaris del dia, una còpia del document i unes monedes corrents.

Les obres tenen un cos de 7 milions 200mil euros, finançades entre el Consorci d'Aigües de la Costa Brava i l'Agència Catalana de l'aigua. 

Per l'Escala és una millora més que necessària sobretot de cares a l'estiu, on molts dies surt aigua tèrbola de les aixetes. S'espera també l'aprofitament de l'aigua sobrant per retornar  a la depuradora i reaprofitar-la per altres usos.

Tant el Consorci d'aigües de la Costa Brava com l'Agència catalana de l''aigua aposten per l'obra i el que representa.

La planta estarà situada en una parcel·la de prop de sis mil metres quadrats a Mas Martí i  garantirà l’abastament i la qualitat de l’aigua al municipi que, en algun moment puntual, ha mostrat paràmetres de ferro i manganès. Algunes de les obres necessàries seran fora d'aquest espai.

Actualment, l’Escala s’abasteix mitjançant quatre pous actius i un cinquè en reserva. L’aigua captada s’impulsa a quatre dipòsits, dos dels quals es troben a la zona del Pedró i dos més al Puig Sec, a Montgó.

Una vegada  l’ETAP entri en funcionament, el Consorci d’Aigües assumirà la gestió de l’abastament d’aigua en alta a l’Escala i també adquirirà la titularitat d’ús tant dels pous com dels terrenys.

L’alimentació elèctrica de la potabilitzadora es farà  a través d’un transformador ubicat en una caseta dins la mateixa parcel·la i també amb plaques solars fotovoltaiques a la coberta de l’edifici principal de la potabilitzadora .

L’acte ha comptat amb l’assistència de nombroses autoritats, entre les quals el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon;  l’exalcalde de l’Escala i diputat al Parlament de Catalunya, Víctor Puga, i els diputats de la Diputació de Girona Joan Martín i Josep Maria Martínez Chinchilla, a més de regidors del consistori escalenc.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar