Publicitat
Publicitat

Puntes al coixí de tamany monumental a l'Alfolí

L'associació de Puntaires de Girona porta a l'Alfolí la seva instal·lació "Un món, 54 conflictes". És un crit d'alarma contra els conflictes bèl·lics actius al món i una reivindicació de la tècnica de la punta de Catalunya, actualment quasi desapareguda.

El pati de l'Alfolí de la Sal mostra durant aquest estiu la darrera producció de l'associació de Puntaires de Girona que, amb el lema "Un món, 54 conflictes", es va estrenar el mes de maig passat al monestir de Sant Daniel de Girona, amb motiu del Temps de Flors. És la instal·lació amb la qual aquesta entitat, molt activa en qüestions de punta contemporània, denuncia totes les guerres i conflictes armats oberts actualment arreu del món.

La instal·lació està feta amb la tècnica coneguda com "soles canarios" conservada, actualment només a Tenerife i basada sobretot en la tècnica que ancestralment es coneixia com "la punta de Catalunya" que ara, l'entitat, s'ha capficat en recuperar.

L'Associació de Puntaires de Girona, nascuda l'any 1996, té actalment prop de 250 sòcies d'arreu de comarques gironines. Cada cop centra més la seva activitat en l'àrea de punta gran i participativa, sovint feta per a ser instal·lada a l'aire lliure.

"Un món, 54 conflictes" es pot veure al pati de l'Alfolí de la Sal fins el 25 d'agost en horari d'obertura del Museu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar