Publicitat
Publicitat

Quim Siles, el tercer que neda en solitari des de Roses fins a l'Escala sense ajuda

Quim Siles ha estat el tercer, segons la Marathon Swimmers Federation, que neda en solitari des de Roses fins a l'Escala sense ajuda externa. Els dos anteriors havien estat Montserrat Tresserras i Miquel Suñer. El nedador del Club Natació l'Escala Empúries completava els disset quilòmetres amb 5 hores, 58 minuts i 57 segons. 

Quim Siles ha estat el tercer que ha completat nedant la ruta Roses - l'Escala. Els primers havien estat dues icones de la natació en aigües obertes d'aquest país com són Montserrat Tresserras i Miquel Suñer, aquest últim va creuar-la el 28 de juny de 2009. El nedador del Club Natació l'Escala Empúries completava els disset quilòmetres amb temps de 5 hores, 58 minuts i 57 segons. Va sortir a les 7.14 des de davant de la Ciutadella de Roses i culminava el recorregut al Port d'en Perris a les 13.12.

El moment de l'arribada va ser gratificant. Siles admet que no ha estat fàcil completar-lo. En la darrera mitja hora, va entrar vent de sud. Els banyistes que eren a la zona van aplaudir-lo.

El repte l'ha fet seguint les normes internacionals de la MSF, Marathon Swimmers Federation, és a dir, sense ajuda externa i només banyador, ulleres i casquet. (en procés de ratificació)

El que té clar Siles, és que va ser una gesta col·lectiva.

Laia Martínez i Marc Viñas eren al caiac, les dues persones que anaven ratificant el que estava fent el nedador, que, per cert, no era la primera vegada que feia aquesta ruta. La va fer fa uns anys amb el seu amic David Cervantes, però va completar-la, en aquella ocasió, amb neoprè i sense embarcació. 

+++ Quim Siles: "el repte també està dedicat a tots aquells nedadors i nedadores que han creuat el golf de Roses de manera anònima, els noms dels quals no han quedat registrats enlloc".

Marc Viñas, a l'esquerre, i Laia Martínez, a la dreta, van acompanyar a Quim Siles en tot moment.

I una altra informació relacionada amb el mar, el club de rem ha estat a Bacarès, a la Catalunya Nord, fent una regata lúdica. Era un tipus de rem diferent del que elles estan acostumades, pero ens expliquen que va ser molt divertit. 

I tancarem el repàs amb el segon lloc que han assolit Yvan Arquillo i Josep Lluís López a l'Obert de la Festa Major de Sant Gregori. Els partits i les finals van ser molt lluitades.

Yvan Arquillo i Josep Lluís López recollint el premi a Sant Gregori.


© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar