Publicitat
Publicitat

Un Escalenc que treu pit amb la millor portada de l'any

La nova edició de la revista l'Escalenc, la de juliol i agost, ja és als quioscos. La portada està dedicada a la fotografia que va ser premiada com a millor portada de l'any 2023 als premis de Premsa Comarcal. També en el número hi ha una entrevista a l'ànima de la publicació Xavier Vila i un record per Domingo Gamito.

Els Premis Premsa Comarcal guardonaven la portada del número 442 de la Revista Escalenc com la millor de l'any 2023 i justament per aquest motiu, la portada del número 450 treu pit d'aquest reconeixement, d'aquesta fotografia d'Arnau Vergés on es veu com les esbotzades arriben a les cases de Punta Montgó. La crònica del passat 31 de maig s'explica a la pàgina cinc de l'exemplar.

L'alcalde Josep Bofill, en aquesta ocasió, dedica el seu article a la Copa Amèrica, ja que el trofeu passava per la població el 25 de juny amb un acte multitudinari. És l'esdeveniment marítim més important del món que es podria comparar amb els mundials de futbol o els Jocs Olímpics. 

Pere Guanter, al seu espai Farigola i Romaní, fa una crònica sobre les dues darreres eleccions, les catalanes i les europees destacant que el municipi continua votant diferent segons les eleccions.

A les pàgines de Full obert escrits de la comissió d'Homenatge a la vellesa posant l'accent en les tradicions i els seus canvis i també un escrit de Mariona Aulet, la mare que ha iniciat un projecte engrescador: el de crear un equip infantil de futbol inclusiu pel seu fill Max que pateix una diversitat funcional.

Pere Juhé, a la secció Cop d'ull, parla del poeta Joan Salvat-Papasseit; l'Escurça està dedicada al curs escolar de 2003-04 i el Bocins del món de Joan Barceló parla de Tabriz, la capital de província de l'Azerbaidjan oriental on destaca que la gent de la zona destaca per l'amabilitat i el tracte.

En la present edició l'entrevista està dedicada a Xavier Vila, l'ànima de la revista, que se sent orgullós que l'Escalenc encara sigui als quioscos quaranta anys després i augura un futur magnífic, ja que subratlla que hi ha gent experimentada, amb ganes i preparada. També explica una anècdota: per culpa d'un acudit, un foraster el va portar a judici.

També hi ha textos que denuncien que caldria una normativa de trànsit pel patinet elèctric, altres que expliquen les feines de nen a l'Escala o un record per a Domingo Gamito, estimat excavador i restaurador que ens va deixar el passat 3 de juliol.

L'Escalenc també repassa el noticiari local de maig i juny, el lleure recopilat per Jordi Gallegos i els esports per Ivan Garcia repassant els canvis a la presidència del FC l'Escala i també a la banqueta del primer equip i completa la revista, com ja és una tradició, la galeria de fotos i la tirada còmica de Vila-Mitjà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar