Publicitat
Publicitat

Comença un nou Curs internacional d'Arqueologia a Empúries

El 79è Curs d'Arqueologia d'Empúries mostra per primera vegada com es distribuïa en extensió una casa familiar del segle V.  Hi participen 26 alumnes que excaven els matins a la zona portuària grega i a les tardes reben formació teòrica.

Fins al pròxim 27 de juliol el Jaciment d'Empúries acull la 78ena edició del Curs d'arqueologia.

Hi participen un total de 26 estudiants d'universitats catalanes, de la resta de comunitats de l'estat espanyol i també de França i Anglaterra.

Com en cada edició, els matins es dediquen a treballs d'excavació, registre de dades i classificació de peces, i les tardes es destinen a sessions teòriques relacionades amb el tema del curs, i també a visites a la resta de jaciments vinculats al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Un curs més les excavacions se centren al sector nord del nucli grec, al barri del port. Les investigacions, a més de recuperar la complexa seqüència estratigràfica, permeten descobrir les relacions comercials que s’establien entre aquest enclavament i la resta de la Mediterrània.

Es destaca l'espai que ocupaven dues cases amb quatre estances cadascuna   datades al segle V, que es podran veure per primera vegada en un sol nivell.

Si a tocar de mar es treballa en edificacions familiars, a la part més occidental se segueix excavant en una àrea de culte.

La feina d'anys anteriors va tenint els seus fruits. A la zona més a tocar del mar ja és visitable una casa amb uns terres espectaculars.

Pels alumnes que participen en el curs és una bona oportunitat per portar a la pràctica els coneixements adquirits, i valoren especialment el fet de poder-ho fer a Empúries.

Passat el curs, com en cada edició, en cas d'algun descobriment destacat, se'n farà la presentació.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar