El nou sistema de rescat ha passat més de dues-centes proves amb èxit i ja s'ha posat en servei a diferents platges de la Costa Brava, entre elles a l'Escala. Aquest 2024 encara està en fase de proves, amb vistes que pròximament s'incorpori definitivament al socorrisme de les platges i unitats marítimes dels Mossos.
El Centre d’Innovació i Desenvolupament de la Universitat de Girona, amb el suport econòmic de Dipsalut han ideat una boia de rescat totalment innovadora.
Aquest dispositiu de rescat anomenat Quick Rescue es va presentar l'any 2021, moment en què va entrar en servei provisional a les platges de Begur, Calonge, Cadaqués, l’Escala, Lloret, Tossa i també l’Estany de Banyoles.
Un cop avaluada l’eficiència del nou sistema, Mossos d’Esquadra s’hi han interessat i finalment s’ha decidit posar-ho en un servei encara de prova aquest estiu en aigües litorals i continentals.
La boia té un funcionament molt pràctic i senzill, ja que el socorrista la pot dur plegada i enganxada a la cintura fins la zona del rescat i després inflar-la amb el simple gest d'estirar una corda. Per tant, això escurça el temps de resposta davant un sinistre a mar i fa que el socorrista pugui tenir les dues mans lliures per altres tasques.
La nova eina s’ha testat prèviament amb èxit en més de dues-centes simulacions de rescat. En aquests simiulacres hi han col·laborat membres del INEFC, Creu Roja , Proactiva, Rescatadores i Bombers de la Generalitat.