Publicitat
Publicitat

121 inscrits a la Festa del Carme

Dimarts vinent se celebra la 27ena edició de la Festa del Carme, Homenatge a la Vellesa, amb activitats durant tota la jornada. Comença a les 10 del matí amb la presentació de la catifa de la sal i es tanca a les 10 del vespre amb el ball de fi de festa. S'hi han inscrit 121 persones.

Aquest dilluns es tancaven les inscripcions per a participar a la Festa del Carme.

Finalment s'hi han inscrit 67 persones de més de 75 anys, 54 d'elles hi aniran amb acompanyant i tretze  soles. En total, dons, seran 121 els participants a la 73ena edició de la Festa del Carme i Homenatge a la Vellesa, als que s'han de sumar la vintena d'autoritats .

El programa d'actes d'enguany comença a les 10 del matí, moment en el qual es presentarà la catifa de sal a la Plaça de l'Església,  que es dedicarà al 40è aniversari del Casal del Jubilat.

A les 11 començarà la Processó Marítima amb la Mare de Déu del Carme, que anirà des del Port de la Clota fins a La Platja, amb presència dels gegants Peret i Maximeta.  Les embarcacions que ho desitgin s'hi podran afegir sot la seva responsabilitat.

Cap a les 11:10 arribarà la barca del Club de rem l'Escala, i cinc minuts després s'espera l'arribada del vaixell de Creuers Mare Nostrum a La Platja.

A les 11:20 començarà la Processó per terra amb els homenatjats i els seus acompanyants en direcció a l'Església i també amb l'acompanyament de la Cobla Costa Brava.

El recorregut passarà pels carrers Enric Serra, Carrer del Port, Carrer del Mar i finalment Enric Serra.

A dos quarts de dotze començarà la missa solemne, també amb la Cobla Costa Brava, la tradicional ofrena i els parlaments en honor de la patrona dels pescadors. Al final actuarà la Coral del Casal del Jubilat Jardí del Pedró.

A la sortida de l'església s'oferiran tres sardanes de vermut i tot seguit la comitiva es traslladarà a la Sala Polivalent, on es farà el dinar de germanor.

Les activitats continuaran a la tarda vespre, a les 7 amb una audició de sardanes a La Platja i a les 10 a la Riba amb el ball de fi de festa a càrrec del grup Gerunda.

Des de la Comissió del Carme s'explica que tots els actes són importants i es prega que els homenatjats participin al màxim de la festa, que no es limitin només al dinar.

La Festa de la Mare de Déu del Carme vol ser un reconeixement a les persones més grans del municipi que han aportat i aporten al municipi la seva experiència de vida, que amb el seu mestratge han configurat el futur de l'Escala i han transmès les tradicions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar