Publicitat
Publicitat

La musicalitat de l'Odissea en versió original al MAC Empúries

El MAC - Empúries ha acollit aquest cap de setmana la lectura dramatitzada d'una selecció de textos de l'Odissea, en el marc del Recital de Clàssics. Una trobada que es programa anualment, però que enguany, a l'espectacle s'han introduït versos en grec antic, per tal de conèixer la musicalitat de l'obra d'Homer.

"Ulisses a la deriva" és l'espectacle, que la companyia Démodocos i el poeta Eloi Creus, han escenificat als jardins del Museu d'Arqueologia d'Empúries. Un marc incomparable, on en aquesta edició del Recital de Clàssics, més enllà d'oferir una lectura dramatitzada de l'Odissea, els espectadors han pogut escoltar alguns dels passatges recitats en grec antic. Tot plegat, per donar a conèixer "la musicalitat" de l'original d'Homer.

La companyia Démodocos ha estat l'encarregada d'efectuar la recitació en grec antic i de fet, fa anys que els seus integrants treballen per recuperar-ne la parla. En canvi, la versió en català ha estat protagonitzada pel poeta Eloi Creus. Ritme, so i cant que han ofert una dramatúrgia èpica de l'obra en dues llengües. 

L'espectacle d'aquest cap de setmana ha estat l'avantsala de la programació d'estiu del MAC - Empúries. Actualment, el museu resta immers en el curs d'arqueologia amb joves estudiants, i ja prepara la reobertura del centre el 27 de juliol, el festival Familiaria la primera setmana d'agost, i els concerts del Portalblau, que com cada any se succeiran al recinte del fòrum. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar