Publicitat
Publicitat

Engega el cicle de sardanes d'estiu

Aquest primer dimecres de juliol s'ha posat en marxa el cicle de sardanes d'estiu a l'Escala a la Riba. La Cobla Vila de la Jonquera ha estat la primera a pujar a l'empostissat. Els balladors i balladores s'han retrobat un any més i fins a final d'estiu ho podran fer en 8 ocasions. L'audició del 7 d'agost es farà a la Plaça de l'Univers dels Riells

Just al punt de les 22 h i encara amb les darreres llums del capvespre, el toc de flabiol donava el tret de sortida al nou cicle de sardanes d'estiu a l'Escala. La Cobla Vila de la Jonquera era l'encarregada del primer repertori sardanista d'estiu, amb 6 sardanes molt balladores.

La Riba, que es consolida com escenari sardanista dels darrers anys, es va anar emplenant de balladors i balladores i les grades del voltant d'aquest públic que preferia escoltar i gaudir d'una vetllada molt plàcida

El cicle té un total de 9 audicions, on s'inclouen també la cloenda del dia 28 d'agost amb audició doble de les cobles Foment del Montgrí i la Principal d'Olot. El dia 7 d'agost, la ballada canvia d'escenari i es traslladarà a la Plaça de l'Univers. 

A la primera ballada de l'estiu s'hi van poder comptar fins a una desena de rotllanes. A la mitja part i entre sardana i sardana, els sardanistes van aprofitar per petar la xerrada i retrobar-se un any més. El que tampoc va faltar va ser la presència dels compositors locals dins el repertori, amb la sardana El Pep del Mont de Joaquim Hostench. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar