Publicitat
Publicitat

Adif licita la remodelació de l'estació de Camallera, un primer pas per a l'aturada dels trens de MD

Adif ha licitat per uns 6 milions d'euros el projecte de remodelació de l'estació de Camallera. Les actuacions contemplen allargar l'andana fins a 210 metres, una condició indispensable perquè en un futur s'hi puguin aturar els trens de mitjana distància. Quan els treballs finalitzin, la Generalitat preveu instaurar una nova línia d'autobús, que connecti aquesta instal·lació amb l'Escala.

Els trens regionals són els únics que a hores d'ara, es detenen a l'estació de Camallera. El municipi, però fa anys que reivindica la parada dels trens de mitjana distància, no només perquè s'ampliarien les freqüències, sinó també per fomentar la mobilitat sostenible entre els pobles de l'entorn. En aquest sentit, Adif ha licitat recentment un projecte de remodelació de l'estació, que contempla ampliar l'andana fins als 210 metres. Una condició indispensable, segons ha explicat l'alcalde el municipi, perquè en un futur s'hi puguin aturar els combois de mitjana distància.

Les actuacions també preveuen adaptar les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda. Es construirà un pas inferior adaptat, es recobrirà l'andana amb material antilliscant i botons de senyalització per a persones amb ceguesa, es milloraran els tancaments d'accés sense barreres arquitectòniques i alhora, s'instal·laran càmeres de vigilància per augmentar la seguretat. 

Quan les obres es materialitzin, la Generalitat contempla instaurar una nova línia d'autobús, que connecti l'estació amb l'Escala i a més, faci parada en els municipis intermedis. La voluntat és concordar els horaris d'ambdós transports públics, així com habilitar una franja per als estudiants que s'han de desplaçar fins a l'institut de l'Escala. 

Les obres d'Adif compten amb una línia de subvenció dels fons Next Generation de la Unió Europea. Els treballs es calcula que tinguin un termini d'execució de 15 mesos, segons s'ha expressat en les diverses reunions entre l'empresa i el consistori. Per tant, l'estació de Camallera es preveu que estigui a punt en el darrer tram del 2025.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar