Publicitat
Publicitat

La tramuntana marca la primera jornada del mundial de catamarans F18

La tramuntana marca la primera jornada del mundial de catamarans F18 que se celebra durant aquesta setmana al Mar d'Empúries. Hi participen els millors especialistes de la categoria que mostren la seva destresa i ofereixen un gran espectacle. Per ara manen americans i italians.

El Campionat del món de catamarans F18 que se celebra en aigües del Golf de Roses  ha engegat amb un altíssim nivell competitiu tot i la tramuntana molt variable que ha condicionat de manera important les evolucions dels participants.

Dilluns al matí es va donar la sortida de la primera de les tres regates previstes, i de seguida es va posar de manifest l’alt nivell que aplega el campionat.

Molts dels regatistes d’aquesta classe, tant en categoria masculina com femenina, competeixen també al màxim nivell mundial en altres modalitats.

Quan els més de 130 catamarans s’han posat a l’aigua, la velocitat i l’espectacular tècnica en les maniobres dels regatistes, vinguts de 22 països d’arreu del món, s'ha posat de manifest.

A la tarda, la tramuntana va tornar a entrar amb força i es va poder disputar una segona regata.

L’excepcional palmarès dels regatistes fa difícil pronosticar les flotes que es poden emportar aquest títol en joc.

En la primera jornada han destacat  les flotes procedents dels Estats Units i Itàlia, però també caldrà tenir molt en compte l’evolució de les tripulacions d’Argentina, Grècia o Espanya, així com  les de Finlàndia i França en categoria mixta.

Per davant queden quatre noves jornades amb tres regates diàries, fins a arribar a divendres. L'estat de la mar i del vent posaran a prova la capacitat de l’organització per adaptar ràpidament el camp de regates i fer-lo practicable.

Serà també un repte pels joves  regatistes d'F18, sorgits  de les classes de detecció de talents, que han ocupat els llocs més alts als podis de campionats nacionals i mundials.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar