Publicitat
Publicitat

La Generalitat informa als veïns sobre l'ampliació del BCIN d'Empúries

Els tècnics de patrimoni arqueològic de la Generalitat reuneixen els veïns i veïnes d'Empúries per donar tots els detalls sobre l'ampliació de la superfície afectada pel BCIN D'Empúries. A la reunió s'ha transmès un missatge de tranquil·litat i s'han explicat tots els tràmits administratius. 

Dissabte al matí els veïns i veïnes d'Empúries estaven citats a l'Ajuntament de l'Escala en una reunió informativa per part dels tècnics de patrimoni de la Generalitat de Catalunya. L'acte es plantejava amb un caire divulgatiu i didàctic per explicar als assistents la implicació de l'ampliació de la superfície declarada com a Bé Cultural d'Interès Nacional al voltant del jaciment arqueològic d'Empúries, incloent-hi la part subaquàtica entre les Muscleres Petites i el Moll Grec. 

Tània Álvarez i Carles Padrós van ser els encarregats d'oferir una presentació on s'explicava l'àmbit del jaciment, les zones de treball, el marc legal i sobretot els tràmits a fer en l'àmbit particular i el procediment a partir d'aquesta modificació actual. Es va oferir un missatge de tranquil·litat als veïns i veïnes, explicant que les afectacions rauen a la llicència urbanística i els treballs en el subsol.

 L'Ajuntament també es veu afectat per aquesta modificació, ja que inclou qualsevol obra pública o privada que es dugui a terme dins la superfície catalogada. Des del consistori s'agraeix tota la informació facilitada i també es transmet un missatge de tranquil·litat

Els tècnics també van incidir en el fet que els veïns i veïnes es fessin seu el jaciment i van destacar tots els beneficis en l'àmbit patrimonial i turístic que suposa pel municipi de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar