Publicitat
Publicitat

L'Escala commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

L'Escala commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ amb la penjada de la bandera irisada al balcó de l'Ajuntament i la lectura del manifest. Acte que culminarà les diferents actuacions que s'han celebrat al municipi al llarg de tot el mes.

La celebració aquest divendres del Dia Internacional de l'Orgull i de l'Alliberament LGTBIQ+ arriba a L'Escala amb la penjada de la bandera irisada al balcó de l'Ajuntament i la lectura del manifest.

Les activitats per celebrar el dia de l'Orgull van començar el passat dia 17 de maig amb una xerrada col·loqui a càrrec de les dinamitzadores dels serveis socioeducatius del municipi. Una proposta seguida el dia 12 de juny amb l'activitat monòlegs a la plaça on es va oferir un espectacle per reflexionar sobre les violències al voltant del gènere que es donen en espais públics. Aquesta és la primera vegada que l'Escala celebra el dia de l'orgull oficialment, amb actes previs i també institucionals. Altres anys altres entitats, col·lectius o partits polítics havien proposat algun tipus d'acte.

El Dia Internacional de l'Orgull i de l'Alliberament LGTBIQ+ és una jornada festiva i reivindicativa per la igualtat jurídica i social i la tolerància per la diversitat sexual i de gènere. Aquest dia també serveix per recordar els fets del 28 de juny de 1969 a Nova York, quan una batuda de la policia en un bar gai va acabar amb detencions, ferits greus i manifestacions a favor de les persones agredides. Va ser arran d'aquests fets que van néixer organitzacions de defensa dels drets dels col·lectius i festes reivindicatives de caràcter festiu a molts indrets del món. Des de l'octubre de 2014, Catalunya disposa d'una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBIQ+.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar