Publicitat
Publicitat

El servei de salvament i socorrisme entra en funcionament a les platges del municipi

L'Escala disposarà a partir d'aquest dissabte, del servei de vigilància, salvament i socorrisme al conjunt de les platges del terme municipal. Un total d'11 socorristes controlaran la franja litoral de Riells, La Platja, Muscleres Petites, Muscleres Grans i Moll Grec.

Les platges de l'Escala disposaran a partir d'aquest dissabte, del servei complet de salvament i socorrisme, per garantir la seguretat dels usuaris i usuàries. Fins ara, només restava operatiu el control a La Platja i Riells. En concret, el servei de salvament de l'empresa 'Sealand' ha assumit la gestió, amb un total d'onze socorristes, i restarà operatiu a La Platja, Riells, les Muscleres Petites, les Muscleres grans i el Moll Grec. L'horari serà de dilluns a divendres de deu del matí a sis de la tarda, i els caps de setmana de deu a set. En canvi, no són zones de bany i, per tant, queden excloses d'aquest servei, la zona portuària i les cales de les planasses. El regidor de Medi Ambient i sostenibilitat lamenta que el servei hagi arribat més tard que altres anys, a causa de les gestions i els tràmits. 

El govern municipal espera que la nova empresa segueixi la línia continuista del servei. Com a novetat, la platja de Montgó restarà sota el control de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, quan fins ara, se n'havia ocupat el consistori escalenc.

L'any 2020 es va crear la figura de l'agent cívic, un servei encarregat d'informar els banyistes d'aforaments màxims a cada platja. Els seus professionals, però aquest estiu no es mantindran i, per tant, el control i la preservació del bon comportament a la franja litoral s'efectuarà per la Policia Local.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar