Les pluges de la primavera han fet pujar la presència de mosquits. Les espècies exòtiques com el mosquit tigre preocupen als experts, que davant de tot demanen prevenció ciutadana. El servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Dipsalut segueixen aquelles espècies que poden provocar malalties.
Les pluges de primavera han ajudat a esmorteir la sequera, però, en canvi, han creat l'entorn perfecte per la proliferació dels mosquits. L'aigua estancada en basses i estanys naturals i també en recipients de l'àmbit domèstic ajuden a la cria d'aquests insectes, que només triguen de 5 a 7 dies en convertir-se en adults.
El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter és qui s'encarrega de fer-ne el seguiment i control, en àmbit natural, agrícola i urbà.
Els camps d'arròs són un dels hàbitats més sensibles per la proliferació dels mosquits i un dels indrets on s'hi ha d'aplicar tractaments al llarg del pic de l'estiu. Són un total de 4 accions amb helicòpter, que fan ruixades sobre els camps amb control biològic bacterià.
El que més preocupa, però és l'àmbit domèstic i urbà, que concentra el 80% de les actuacions de control. Les acumulacions d'aigua en cubells, plats de testos, bidons i altres recipients són perfectes per la reproducció dels mosquits, entre ells el mosquit tigre. Es recomana seguir mesures preventives molt senzilles
Des de la seva aparició a Catalunya l'any 2004 i a l'Empordà l'any 2009, l'espècie que més preocupa és el mosquit tigre, sobretot per la seva capacitat de transmetre certes malalties d'origen tropical.
El Servei de Control de Mosquits i DipSalut s'encarreguen del control i vigilància de tots els casos sospitosos de transmissió de malalties tropicals. Aquelles que tenen com a vector el mosquit tigre i també d'altres com el virus del Nil que ha arribat al sud de la Península de la mà del mosquit comú. Aquí encara no se'n té constància de cap cas.