Publicitat
Publicitat

Alerten dels treballs d'un nou vaixell a la zona on s'ubicarà el PLEMCAT

Stop Macro Parc Eòlic Marí ha enviat una carta al conseller d'Acció Climàtica, en la qual demana explicacions sobre la presència d'un nou vaixell, que s'ha vist treballant a la zona on està previst que s'ubiqui la plataforma d'assaig d'eòlica marina PLEMCAT. L'associació reclama transparència a la Generalitat, i afegeix que la manca d'informació provoca 'neguit al territori'.

El vaixell, que respon al nom PUMA, estaria realitzant prospeccions a la zona on està previst que s'instal·li la plataforma experimental d'eòlica marina PLEMCAT. Ha estat l'associació contrària al projecte, Stop Macro Parc Eòlic Marí, qui ha alertat dels treballs de l'embarcació i en conseqüència, ha enviat una carta al conseller d'Acció Climàtica en funcions, David Mascort, perquè doni explicacions. En concret, en el text es reclama informació sobre les tasques efectuades, el contracte o les autoritzacions de la nau amb bandera espanyola. També es reitera la manca de transparència per part de la Generalitat, i s'afegeix que "el projecte ha aixecat neguit al territori".

Segons Stop Macro Parc Eòlic Marí, el vaixell PUMA pertany a l'empresa tarragonina DELTASUB, especialitzada en treballs subaquàtics i serveis marítims. En el transcurs de les darreres setmanes i fins avui, l'embarcació ha estat resseguint la zona on està previst que s'instal·li el cable submarí d'exportació d'energia, així com l'indret on hi hauria les plataformes flotants del PLEMCAT. Una conducció que travessa el prat de gram més gran de Catalunya.

Si es confirma que el PUMA treballa en el marc del PLEMCAT, les prospeccions s'estarien realitzant quan el projecte encara es troba en fase d'al·legacions, després que l'Estat l'hagi sotmès a informació pública. Així doncs, fins al moment, no s'ha aprovat cap autorització per a la construcció de la plataforma d'assaig. 

No és la primera vegada, però que s'ha alertat dels possibles treballs d'embarcacions a la zona del Golf de Roses. A principi d'aquest any, també es va albirar la presència del vaixell "Glomar Vantage" que, segons l'associació contrària al projecte, hauria estat fent prospeccions geofísiques amb relació a l'eòlica marina.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar