Publicitat
Publicitat

Ampliació de la delimitació del BCIN d'Empúries

La Generalitat incoa l'expedient d'ampliació del BCIN d'Empúries, que passarà d'afectar les 22 hectàrees actuals a 205 hectàrees. Dissabte al matí s'ha convocat una reunió informativa a l'Ajuntament oberta a tothom.

El jaciment arqueològic d'Empúries està protegit amb el màxim nivell de BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional) des de l'any 1931. Des de llavors, però, l'activitat arqueològica i investigadora ha estat important i s'ha excavat  fora de la delimitació que es va fer en aquells moments abarcant les antigues ciutats grega i romana. Tant és així que el departament de Cultura de la Generalitat proposa ara modificar els límits de l'antiga protecció. 

L'ampliació dels límits del BCIN d'Empúries implica que qualsevol llicència d'obres dins dels nus límits necessitaran preceptivament informe de cultura.

La xerrada informativa està convocada pel dissabte vinent a les onze del matí a l'Ajuntament. Tots els propietaris afectats seran informats degudament per carta un cop incoat l'expedient. La intenció del departament és iniciar aquest expedient dins el mes de juliol vinent. Es calcula que la tramitació es pot allargar un màxim de 18 mesos.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar