Publicitat
Publicitat

Torna el curs d'arqueologia d'Empúries

El MAC Empúries organitza la 78a edició del Curs d'Arqueologia, un clàssic de cada estiu que aquest any tindrà lloc entre del 7 al 27 de juliol. Un any més la zona d'estudi serà l'espai portuari, de fet el títol d'aquesta edició és 'La transformació dels espais portuaris durant l'època romana i tardoantiga'. 

El MAC Empúries organitza un estiu més el tradicional curs d'arqueologia, serà l'edició número 78 d'aquests cursos creats l'any 1947 que han esdevingut tot un referent en la formació d'arqueòlegs i historiadors del món clàssic i, alhora, també un altaveu que ha donat visibilitat internacional a la recerca emporitana. El seu prestigi i reconeixement, l'han convertit en un exemple a imitar tant a l'estat espanyol com també internacionalment.

Enguany el tema del curs se centrarà en la transformació dels espais portuaris durant l'època romana i tardoantiga. Els 26 alumnes escollits combinaran les sessions pràctiques,  tasques d'excavació arqueològica, així com de documentació i registre de les dades de l'excavació i, paral·lelament, també es realitzaran pràctiques de classificació i d'inventari de materials en grups reduïts. Les tardes es destinaran a les sessions teòriques relacionades amb el tema del curs, així com a visites al conjunt arqueològic d'Empúries. A més, s'han programat diverses activitats complementàries, com ara sessions de digitalització arqueològica o la visita a diferents jaciments i museus de la zona. 

Les tasques d'excavació del Curs es faran en el sector nord del nucli grec, en el marc del projecte de recerca "Emporion, Emporiae, Empúries". Les intervencions arqueològiques dels darrers anys en aquest sector han permès conèixer en profunditat la connexió de la ciutat amb el port.  A través de les conferències i visites s'espera oferir una perspectiva pluridisciplinària a tots els alumnes, per aprofundir i millorar els seus coneixements en aspectes com el concepte de port com a realitat física, econòmica i social i en els canvis de les dinàmiques comercials en època antiga, amb el focus posat en Empúries.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar