Publicitat
Publicitat

Dos escalencs a l'executiva del PSC de comarques gironines

El PSC de comarques gironines renova l'executiva amb doble presència escalenca en aquest òrgan. Rafel Bruguera assumeix la presidència i Víctor Puga la secretaria d'acció institucional. El partit renova la confiança en el primer secretari Marc Lamuà.

El desè congrés de la Federació gironina del PSC s'ha clòs amb un ambient de gran consens i amb aprovació unànim de la pràctica totalitat de resolucions plantejades, sota el lema de "progrés i obertura". Un congrés ceelbrat a la Ciutadella de Roses, amb presència destacada del ministre Jordi Hereu, que va ratificar l'informe de gestió de l'executiva sortint, a la qual se li va valorar la tasca d'implantació i de consolidació del nou projecte socialista a les comarques gironines.

L'Escala surt reforçada d'aquest congrés, en la mesura que la nova executiva compta amb dos escalencs al seu sí. D'una banda, Rafel Bruguera, ocupa la presidència d'aquesta executiva i, de l'altra, l'exalcalde Víctor Puga, ara diputat al Parlament, serà el titular de la secretaria d'acció institucional. Bruguera es pot considerar com una figura històrica al sí del PSC. I és que, a banda d'haver estat alcalde de l'Escala, senador a Madrid i diputat al Parlament, ha jugat pràcticament tots els papers de l'auca a nivell intern del partit, entre ells el secretariat d'organització. Ara li toca exercir un càrrec més institucional.

A banda dels dos escalencs, l'executiva ha renovat Marc Lamuà com a primer secretari i Sílvia Paneque com a viceprimera secretària i portaveu.

El clima intern al sí del PSC gironí és positiu i el repte principal que es marca en el futur immediat és la investidura de Salvador Ïlla com a president de la Generalitat. Per a Rafel Bruguera només hi ha dues opcions.

A banda d'aquest primer repte, el congrés va validar per unanimitat dues propostes de resolució sobre habitatge, una; i sobre indústria i turisme sostenible, l'altra.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar