Publicitat
Publicitat

L'Escala reforça el dispositiu de seguretat per la revetlla de Sant Joan

Els cossos de seguretat demanen extremar les precaucions per la revetlla de Sant Joan. No es pot fer ús de la pirotècnia a menys de 500 metres d'una massa forestal i, pel que fa al dispositiu policial a l'Escala, s'incrementaran els agents, així com la vigilància a les platges i en entorns festius.

A l'Escala es preveu que arribin centenars de visitants amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i per això, els diferents cossos de seguretat han optat per coordinar-se i reforçar els seus efectius. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local incrementaran la vigilància en els indrets on es preveu una major concentració de persones, tals com les platges i els entorns festius, i com ja és habitual, també s'emprendran controls de drogues i alcoholèmia a conductors. Pel que fa a Protecció Civil, s'efectuarà un desplegament "de prevenció i control" amb l'objectiu d'evitar incidències amb la pirotècnia. 

De fet, l'ambient festiu i els petards són per antonomàsia el símbol de la revetlla. Si bé és cert que les pluges dels darrers dies han donat una treva a les masses forestals, el risc d'incendi continua sent "alt". Per això, els agents fan una crida a extremar les precaucions, especialment en municipis com l'Escala, on està previst que bufi tramuntaneta. 

En aquest sentit, les fogueres estan permeses sempre que tinguin una autorització prèvia del consistori. Pel que fa als petards i als coets s'han de comprar en empreses avalades, no es poden encendre a menys de 500 metres d'una zona boscosa i a més, s'han de respectar les seves classificacions, que marquen l'edat i la distància per fer-ne ús.

Durant els dies previs a la revetlla, el consistori ha identificat amb uns cartells informatius, els indrets on està prohibit fer ús de la pirotècnia i les fogueres. Alhora, es recomana no portar envasos de vidre a les platges, per evitar que l'endemà els banyistes puguin prendre mal.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar